Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fiul unei femei aflate în moarte cerebrală a acceptat să doneze organele mamei

organe

Fiul unei femei de 54 de ani, din Galați, aflată în moarte cerebrală după un accident vascular, a acceptat să doneze organele mamei, pentru ca alte vieți să poată fi salvate. Operația a fost realizată de medici din Galați și București, iar organele au fost trimise către Spitalul Fundeni din Capitală, potrivit Mediafax.

Potrivit reprezentanților Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Ap Andrei” din Galați, donatoarea suferise un atac cerebral, iar fiul ei și-a dat acordul pentru prelevarea de organe. Operația a durat toată noaptea de miercuri spre joi, iar organele au fost trimise către Spitalul Fundeni, din Capitală.

„Femeia avea 54 de ani. A ajuns la spital luni, cu un AVC extins. Practic era prea mult, iar fiul ei și-a dorit și și-a dat acceptul ca să-i fie donate organele. Au fost prelevate ficatul, rinichii, tendon, os și cornee. A operat o echipă mixtă de la Galați și București. Ei au plecat la Fundeni dimineață, au lucrat toată noaptea”, au transmis reprezentanții Biroului de Presă al Spitalului Clinic de Urgență Galați.

Citește și: Un elev din Slatina a fost găsit mort pe malul râului Olt

Organele prelevate vor fi folosite pentru a salva mai mulți pacienți aflați pe lista de așteptare a medicilor chirurgi din București.

„Noaptea trecută în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Ap Andrei” din Galați a avut loc o prelevare de organe de la o pacientă aflată în moarte cerebrală. Procesul de prelevare a fost coordonat de către o echipă de medici de la București. S-au prelevat ficatul, corneea, rinichii, țesut osos si tendoane. Vreau să mulțumesc în primul rând familiei care a fost de acord cu acest gest nobil și generos, apoi echipei medicale multidisciplinare complexe care a realizat acest lucru. Sper ca acest gest să salveze cât mai multe persoane aflate în nevoie imediată de transplant”, a scris pe Facebook, președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea.

Intervenția este a patra prelevare efectuată în unitatea medicală din Galați.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.