Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FLiP - Şcoala de Bani pe Roţi a trecut în online şi a educat financiar peste 4.000 de copii

Agerpres
copii Turcia educatie

FLiP - Şcoala de Bani pe Roţi a trecut în online şi a educat financiar peste 4.000 de copii, iar atelierele de educaţie financiară continuă pe tot parcursul verii, a anunţat, joi, Banca Comercială Română, potrivit Agerpres.

Citește și: Pleacă DUBA POLIŢIEI după fostul colonel SRI Daniel Dragomir - CAB l-a condamnat definitiv la 3 ani şi 10 luni cu EXECUTARE pentru TRAFIC şi spălare de bani

"Pandemia nu a stat în calea educaţiei financiare, ci chiar i-a unit pe experţii de la Şcoala de Bani şi tinerii profesori din cadrul Şcolii de Valori. Dacă până în martie, ei colindau ţara la bordul camionului modular FLiP, în cadrul programului Şcoala de Bani pe Roţi, trainerii au încheiat cu brio, în perioada 5 mai - 5 iunie, primul turneu virtual al caravanei FLiP. În doar o lună de zile, profesorii de educaţie financiară au susţinut 136 de ateliere şi au predat lecţii interactive pentru 4.022 de copii, care s-au înscris la sesiunile online. Aceste rezultate confirmă atât nevoia, cât şi dorinţa celor mici pentru lecţii financiare", se spune în comunicat.

Citește și: ZIUA CEA MAI LUNGĂ pentru ex-colonelul SRI Daniel Dragomir - Curtea de Apel ATÂRNĂ între condamnarea sau achitarea acestuia

Din acest motiv, FLiP îşi continuă parcursul online şi anunţă următoarea serie de ateliere financiare, unde părinţii sunt invitaţi să-şi înscrie copiii. Atelierele continuă toată vara, iar înscrierile se fac pe site-ul Şcoala de Bani: https://www.scoaladebani.ro/peroti/inscrieri

Banca menţionează că, în urma atelierelor susţinute până acum, elevii au devenit mai conştienţi de valoarea banilor şi şi-au îmbogăţit cunoştinţele financiare. Astfel, conform chestionarelor lansate în rândul profesorilor şi elevilor, 24,8% dintre copiii participanţi au declarat că ştiu acum de ce este important să economisească şi care sunt diferenţele dintre mai multe tipuri de economii (bancă vs.puşculiţă).

Peste 22% dintre elevi au învăţat termeni financiari noi şi şi-au îmbogăţit limbajul financiar, 15,2% au învăţat cum să gestioneze un buget personal, dar şi pe cel al familiei. Dintre participanţi, 10% au învăţat cum să aprecieze valoarea banilor, iar peste 6% dintre ei au aflat care e diferenţa dintre nevoi şi dorinţe, dar şi ce sunt veniturile şi cheltuielile. Nici termenii mai puţin uşori nu au fost lăsaţi deoparte, astfel că 3% dintre elevi au învăţat inclusiv despre costurile de producţie şi relaţia cu preţul.

Citește și: Mario Iorgulescu, cercetat pentru omor, 'FUGAR' cu ACTE în REGULĂ - CAB stabilește definitiv arestarea acestuia în lipsă

Anul acesta, o bună parte a atelierelor de educaţie financiară au fost susţinute cu implicarea trainerilor Şcolii de Valori, adolescenţi talentaţi şi implicaţi, care le-au captat imediat atenţia celor mici şi au răspuns pe loc valului de întrebări venite din partea elevilor.

În funcţie de vârstă, cei mici au fost distribuiţi în două tabere - Detectivii (7-10 ani) şi Exploratorii (11-14 ani) şi au parcurs împreună 5 etape: Configurator, Testare practică, SEIF, Forum Opinii şi Globalizare. Astfel, ei au învăţat noi termeni financiari, au aflat cum sunt grupate cheltuielile, dar şi despre valoarea obiectelor, economii şi globalizare.

Cum la atelierele FLiP este întotdeauna loc şi de distracţie, nici perlele copiilor care spun lucruri trăsnite despre bani nu au ezitat să apară. "Globalizarea e acel loc unde vedem câte stele şi câte planete sunt în Univers" şi "Puşculiţa se sparge, în bancă dai cu ranga şi nu se sparge" au fost doar câteva dintre "concluziile" celor mici.

Citește și: Fost vicepremier al României va fi adus cu MANDAT de aducere dacă nu vine la audiere în dosarul Belina - AVERTIZAT de instanță pentru lipsă nejustificată

Profesorii invitaţi alături de elevi la atelierele de educaţie financiară şi-au arătat entuziasmul atât înaintea, cât şi la finalul lecţiilor. "Am fost foarte bucuroasă că există asemenea iniţiative, copiii au nevoie de o învăţare diferită faţă de ce se întâmplă la şcoală în mod normal, activităţile nonformale contribuie la procesul lor de asimilare a cunoştinţelor", spune Andrada Mazilu, învăţătoare la Liceul Teoretic Nicolaus Lenau din Timişoara.

FLiP, Şcoala de Bani pe Roţi este un proiect al BCR prin care Şcoala de Bani devine o caravană educaţională la bordul unui camion modular. După izbucnirea pandemiei, Şcoala de Bani pe Roţi a trecut în online şi îi invită pe toţi profesorii şi părinţii să îi înscrie pe copiii cu vârste cuprinse între 7 şi 14 ani la atelierele gratuite de educaţie financiară susţinute acum în mediul virtual.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.