Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florin Alexe: Consider că românii de pretutindeni merită toată aprecierea noastră

Cu toții avem un coleg, un prieten sau o rudă plecată în străinătate. Consider că românii de pretutindeni merită toată aprecierea noastră. Guvernul liberal a dat dovadă de respect față de românii din Diaspora, în opoziție cu PSD, care i-a umilit, încercând să le blocheze accesul la vot sau batjocorindu-le meseriile și statutul de cetățeni români.
Ministerul Afacerilor Externe a acționat pentru organizarea cât mai eficientă a procesului electoral, în limita atribuțiilor sale legale, de sprijin logistic pentru Biroul Electoral pentru Secțiile de Votare din Străinătate. Au fost organizate, în premieră, 835 de secții de votare, în cadrul unui proces de votare în străinătate derulat, tot pentru prima dată, pe durata a trei zile. Toate aceste eforturi ale MAE, cu implicarea a peste 85% din personalul propriu, au contribuit la înregistrarea unui număr record de cetățeni români care au votat în străinătate – respectiv 926.651 de cetățeni români la cel de-al doilea tur de scrutin.
În timpul pandemiei, cu sprijinul și asistența esențială a MAE, au revenit acasă cetățeni români blocați practic pe toate continentele. MAE a sprijinit repatrierea a peste 12.500 de cetățeni români, la care se adaugă peste 1.100 de cetățeni străini, membri de familie ai cetățenilor români și cetățeni europeni. În plus, peste 1.800 de lucrători români de pe nave de croazieră sau comerciale au fost sprijiniți să revină în țară.
MAE a răspuns solicitărilor de sprijin din partea cetățenilor români, inclusiv prin activarea unui call-center suplimentar, fiind preluate peste 220.000 de apeluri telefonice și peste 100.000 de solicitări venite prin e-mail. MAE a mai activat și Mecanismul european pentru Asistență Consulară pentru repatrierea a aproximativ 200 de cetățeni români din state terțe.
MAE, prin misiunile din străinătate (în special cele din Germania și Olanda), a avut în atenție în mod constant și prioritar, în această perioadă, sprijinirea lucrătorilor sezonieri. MAE a acționat constant pentru oferirea de asistență specifică în toate cazurile de care a luat la cunoștință (prin autosesizare sau la sesizarea cetățenilor) și a oferit toată asistența posibilă în relație cu autoritățile locale. MAE continuă să trateze aceste cazuri cu maximă prioritate și comunică public asupra demersurilor efectuate.
Sursa: pagina de facebook, Florin Alexe

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.