Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florin Cîțu a răbufnit după ce Ministerul Finanțelor a făcut public raportul: 'Cine minte, Comisia Europeană sau MFP'

Facebook
Florin Cîțu

Senatorul PNL, Florin Cîțu, reacționează după ce Ministerul Finanțelor Publice a publicat vineri raportul despre execuția bugetară pentru 2017, care arată că România și-a atins ținta de deficit structural de 2,9% din PIB, asta în timp ce documentele CE arată că deficitul structurat a crescut de la 2.2% în 2016 la 3.3% în 2017. „Cine minte”, este întrebarea senatorului PNL.

„Romania este pusa de CE sub supraveghere pentru neresepectarea Pactului Fiscal (si implicit a Constitutiei). Anticamera procedurii de deficit excesive si infringement.

Documentele CE arata ca in 2017 Romania a spus ca va mentine deficitul structural la 2.9% din PIB. In realitate in 2017 deficitul structural a crescut de la 2.2% in 2016 la 3.3% in 2017. Si ca sa fie si mai clar, pentru a respecta Constitutia deficitul structural in 2017 trebuia sa fie la 1% din PIB. Astfel CE penalizeaza Romania pentru ca nu respecta un tratat semnat cu UE ( o regula fiscala). (https://ec.europa.eu/…/economy-finance/com-2018-430_en_0.pdfhttps://ec.europa.eu/…/ecfin_forecast_spring_030518_ro_en.p…)

Vineri, 15 iunie 2018, Ministerul Finantelor Publice a publicat, in sfarsit, raportul despre executia bugetara pentru 2017. In raport MFP spune ca si-a atins “tinta” de deficit structural in 2017 de 2.9% din PIB. (pagina 7)

Cine minte?

O sa adresez aceasta intrebare MFP si oficial. Iar proiectul meu de lege, depus miercuri in Parlament, forteaza MFP si PSD sa respecte Constitutia Romaniei. (https://www.senat.ro/Legis/lista.aspx…) .

#romaniitrebuiesastie

P.S. Uite ca la altii se poate. Sa se termine cu propaganda “ai nevoie de deficit pentru a creste”. Doar incompetentii si hotii au nevoie de deficit pentru a avea crestere economica.

EUROSTAT, in 2017 s-au înregistrat excedente bugetare în Malta (+3,9%), Cipru (+1,8%), Cehia(+1,6%), Luxemburg (+1,5%), Suedia și Germania (+1,3%), Olanda (+1,1%), Danemarca (+1,0%), Bulgaria (+0,9%), Grecia și Croația (+0,8%), și Lituania (+0,5%), în timp ce un echilibru bugetar a fost raportat de către Slovenia.

Cele mai mici deficite bugetare s-au înregistrat în Irlanda și Estonia (-0,3%), Letonia (-0,5%) și Finlanda (-0,6%).”, scrie Cîțu pe pagina sa de Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.