Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Focuri de avertisment trase de poliţişti pentru aplanarea unui conflict în care mai multe persoane ameninţau un bărbat şi pe familia acestuia

www.viatavalcii.ro
politist focuri de arma

Poliţiştii din Sibiu au tras mai multe focuri de avertisment, în aer, pentru a aplana un conflict izbucnit în localitatea Netuş, comuna Iacobeni, unde un grup de persoane ameninţau un bărbat şi pe familia acestuia şi i-au avariat maşina. La un moment dat, agresorii au aruncat cu pietre spre poliţişti, înjurându-i şi ameninţându-i, astfel că aceştia au folosit armele, fără a exista persoane rănite, potrivit news.ro.

Poliţia Judeţeană Sibiu a anunţat, joi, că incidentul a avut loc seara trecută, când poliţiştii Secţiei nr. 3 Poliţie Rurală Agnita au ajuns, în urma unui apel la 112, la locuinţa unui bărbat din Netuş, care a sesizat că mai mulţi localnici i-au spart geamul portierei şi i-au lovit, în repetate rânduri, autoturismul.

Acolo, poliţiştii au observat un grup de aproximativ 10-15 persoane care aveau furci, topoare, lemne şi care ameninţau familia apelantului, trei dintre aceste persoane aflându-se în curtea imobilului.

"În acest context, s-au solicitat forţe suplimentare în sprijin, respectiv o grupă a Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi forţe ale I.J.J. Sibiu. La vederea forţelor de ordine, persoanele implicate în scandal s-au retras, însă, în momentul patrulării în localitatea Netuş pentru identificarea participanţilor la conflict, poliţiştii l-au recunoscut pe unul dintre agresori. Întrucât acesta a refuzat legitimarea, a fost imobilizat de către poliţiştii Serviciului pentru Acţiuni Speciale, moment în care au apărut mai multe persoane, care s-au coalizat împotriva acestora şi au început să arunce cu pietre înspre forţele de ordine, adresându-le totodată, injurii şi ameninţări. Pentru descurajarea acestora, restabilirea ordinii şi liniştii publice, preîntâmpinarea altor evenimente negative şi luarea măsurilor legale, au fost trase câte 2 focuri de avertisment în plan vertical de către cei doi poliţişti din cadrul Secţiei nr. 3 Poliţie Rurală Agnita", a precizat IPJ Sibiu.

În urma intervenţiei, scandalul a fost aplanat, fără a fi înregistrate victime sau prejudicii materiale.

Poliţiştii fac cercetări în acest caz pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, distrugere, ameninţare şi violare de domiciliu, urmând a fi identificate toate persoanele care au participat la acest conflict.

Totodată, în ceea ce priveşte injuriile şi ameninţările adresate forţelor de poliţie, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Agnita cu privire la săvârşirea infracţiunii de ultraj prin ameninţare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.