Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fondatorul Binance, Changpeng Zhao, a depus o garanție de 175 de milioane de dolari, cu condiția să se întoarcă în SUA cu două săptămâni înainte de condamnare

techstartups.com
binance Changpeng Zhao

Fondatorul Binance Changpeng „CZ” Zhao a depus o garanție de 175 de milioane de dolari, cu condiția să se întoarcă în SUA cu două săptămâni înainte de condamnare. Fondatorul Binance, Changpeng „CZ” Zhao, va plăti o garanție de eliberare în valoare de 175 de milioane de dolari și va fi de acord să se întoarcă în Statele Unite cu 14 zile înainte de condamnarea sa din 23 februarie 2024, permițându-i posibil să se întoarcă în Dubai, conform cointelegraph.com.

Într-un document de garanție depus pe 21 noiembrie la o instanță federală din Seattle, Zhao a fost de acord să împărtășească instanței unde va locui și că ar putea fi emis un mandat de arestare dacă nu se prezintă la data la tribunal.

Neprezentarea în instanță implică o amendă de 250.000 de dolari și maximum 10 ani de închisoare.

Zhao a depus 15 milioane de dolari într-un cont fiduciar separat de obligațiunea sa și a acceptat să renunțe la acesta dacă nu respectă condițiile obligațiunii sale. De asemenea, listează doi garanți care vor posta 250.000 USD și, respectiv, 100.000 USD.

Zhao a pledat vinovat pentru o încălcare a Legii privind secretul bancar, care implică o pedeapsă de 18 luni, dar The New York Times a raportat pe 21 noiembrie că procurorii sunt dispuși să-l pălmuiască cu o pedeapsă mai lungă.

Se așteaptă ca SUA să revizuiască ordinul de eliberare pe cauțiune a lui Zhao. Dacă un judecător neagă revizuirea ordinului, acesta va intra în vigoare pe 27 noiembrie, la ora 5 pm, ora Washingtonului. Dacă judecătorul acordă o revizuire înainte de acea dată, Zhao trebuie să rămână în SUA până când se ia o decizie.

Zhao are sediul în Dubai de câțiva ani și, deși nu există niciun acord de extrădare între SUA și Emiratele Arabe Unite, cele două țări au încheiat un acord bilateral pentru a consolida cooperarea în domeniul aplicării legii pe 24 februarie.

Aranjamentele de obligațiuni ale lui Zhao urmează un acord de 4,3 miliarde de dolari între bursa de criptomonede și SUA, care l-a văzut pe Zhao să plece din funcția de CEO al Binance și să plătească o amendă de 50 de milioane de dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.