Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fondul Român de Contragarantare lansează noua platformă web cu informaţii despre produse, programe şi mecanisme de finanţare pentru IMM-uri

FRC Fondul Roman de Contragarantare
FRC Fondul Roman de Contragarantare

Fondul Român de Contragarantare (FRC) anunţă lansarea noii platforme web cu informaţii despre produse, programe şi mecanisme de finanţare pentru IMM-uri.

Potrivit unui comunicat al FRC, remis joi AGERPRES, actualizarea platformei tehnologice a principalului canal de comunicare online al FRC, website-ul www.contragarantare.ro, permite o navigare adaptată pentru toate dispozitivele (tehnologie responsive pentru toate rezoluţiile), îmbunătăţirea caracteristicilor user friendly şi securitate sporită.

De asemenea, arhitectura şi conţinutul website-ului www.contragarantare.ro sunt structurate pentru a răspunde mai bine cerinţelor de informaţii pentru trei categorii de public: antreprenori/IMM-uri; partenerii FRC - fondurile de garantare şi instituţiile de credit; societatea civilă şi coordonatori instituţionali care monitorizează obligaţiile de transparenţă, misiunea publică a FRC şi guvernanţa acestuia, potrivit Agerpres.ro.

Facilitarea accesului la finanţare pentru IMM şi alte categorii de beneficiari este prezentată succint în prima pagină (Homepage) prin enunţuri legate de produse şi avantajele acestora. În secţiunea 'Despre FRC/Activitate' se dau detalii privind instrumentele şi mecanismele de contragarantare a garanţiilor acordate la creditele pentru IMM-uri, respectiv cele mai noi informaţii despre garanţiile de stat oferite în cadrul programelor guvernamentale actuale în care FRC este implicat şi care vizează sprijinirea finanţării antreprenorilor şi altor categorii de beneficiari: Garant Construct, respectiv Innovation.

Conform comunicatului, noul website FRC îmbunătăţeşte dialogul cu potenţialii beneficiari prin introducerea ferestrelor de dialog şi comunicare, astfel că schimbul de informaţii este facilitat şi încurajat pe canale online. Specialiştii IT&C ai instituţiei au realizat in-house întreaga arhitectură de informaţii şi, prin implicarea echipelor interne, au populat cu date, formulare şi scheme uşor de parcurs de către utilizatori.

Start-up-urile şi întreprinderile mici şi mijlocii se află în centrul redresării economice a Europei şi a României. Noile programe guvernamentale Innovation şi Garant Construct sunt esenţiale pentru ca antreprenorii români să valorifice potenţialul de creştere/inovare/dezvoltare şi să asigure tranziţia duală: verde şi digitală. O parte din pachetul substanţial de susţinere a acestui sector important poate fi implementat prin intermediul FRC, alături de alte instituţii financiar-bancare, în valori care se estimează că vor genera - cumulat - un impact pozitiv în economie.

"Strategia de promovare online pe anul 2022 se bazează pe trei canale proprii de transmitere de mesaje/informaţii: noul website şi paginile proprii de social-media: LinkedIn şi Facebook, la care se adaugă la acţiunile derulate în parteneriat cu mass-media şi alţi stakeholderi instituţionali ai FRC, în cadrul unui program de acţiuni privind promovarea imaginii şi publicitatea produselor", a declarat Andreia Surcel, membru al Directoratului FRC.

Astfel, comunicarea cu factorii de interes ai instituţiei (stakeholders) se realizează mai rapid prin implementarea formulelor specifice mediului virtual, website-ul FRC fiind componenta de bază pentru promovarea imaginii instituţiei şi publicitatea produselor/programelor în care aceasta este implicată cu scopul de a facilita accesul la finanţare a IMM-urilor şi a altor categorii de beneficiari.

"FRC a fost înfiinţat în anul 2009 ca răspuns la criza financiară care a afectat afacerile mici şi mijlocii, în primul rând, rolul său fiind de a prelua o parte din riscul asumat de fondurile de garantare şi de diminuare a costurilor finanţării prin reducerea comisionului practicat de instituţiile de garantare. Prin aceasta se produc două efecte: cel de levier al mecanismului care permite garantorilor să sprijine mai mulţi antreprenori, precum şi cel de sporire a încrederii băncilor şi a altor categorii de finanţatori în procesul de finanţare a antreprenorilor români, cu scopul ca aceştia să îşi continue activitatea, în ciuda condiţiilor economice dificile", a declarat Stere Farmache, membru al Directoratului FRC.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.