Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Foo Fighters - un nou album şi un nou stil, graţie colaborării cu producătorul cântăreţei Adele

rockwerchter.be
foo fighters

Membrii trupei rock Foo Fighters, apărută în urma destrămării grupului Nirvana la jumătatea anilor 1990, se declară mândri de colaborarea pentru următorul album cu producătorul muzical al cântăreţei pop britanice Adele, deşi stilul formaţiei americane se identifică mai degrabă cu scena grunge, informează AFP. 

Al nouălea album de studio al trupei Foo Fighters, "Concrete And Gold", ce va fi lansat pe 15 septembrie şi care include single-ul "Run", inspirat de Donald Trump, aduce o nouă dimensiune muzicii acestei formaţii americane, graţie unor riff-uri puternice de chitară şi melodii subtile, sub coordonarea producătorului Greg Kurstin.

Citeşte şi: O ilustraţie semnată de celebrul Rockwell, vândută la licitaţie cu 1,6 milioane dolari

"Nu l-am ales pe Greg pentru sunetul albumelor lansate de Adele", a declarat într-un interviu pentru AFP Rami Jaffee, clăparul trupei Foo Fighters şi admirator declarat al duoului The Bird and the Bee, alcătuit din Greg Kurstin şi Inara George. 

"Greg pe care noi l-am avut în studio a fost în mod clar acela care a îndrăznit cel mai mult pe plan sonor", a adăugat Rami Jaffee vorbind despre celebrul producător şi multi-instrumentist, care a colaborat şi cu alte nume mari din industria muzicală, precum Beck şi Red Hot Chili Peppers. 

"Oamenii cred că este o alegere cu adevărat ciudată pentru ca noi să lucrăm cu un producător de muzică pop, însă proiectul nostru are sens. Dragostea pentru muzică şi cunoştinţele lui Greg contează mai mult decât partea pop", a insistat şi chitaristul formaţiei americane, Chris Shiflett, cu ocazia unui interviu pe care membrii trupei Foo Fighters l-au acordat pentru AFP după un concert susţinut duminică la Tokyo în cadrul festivalului Summer Sonic. 

Grupul Foo Fighters s-a aflat pe afişul acestui eveniment anual organizat în apropiere de capitala niponă, alături de un invitat surpriză - Rick Astley, un cântăreţ cunoscut în anii 1980, alături de care rockerii americani au interpretat un single celebru din repertoriul artistului britanic, "Never Gonna Give You Up", dar şi un single legendar al trupei Nirvana - "Smells Like Teen Spirit".

Citeşte şi: Doliu în lumea artistică! Pictorul ale cărui lucrări au fost INTERZISE de Hitler a murit la 103 ani

Paul McCartney asigură partitura pentru tobe dintr-un single inclus pe noul album "Concrete And Gold", ce include şi colaborări cu alţi invitaţi de seamă, precum Alison Mosshart şi The Kills. 

Trupa Foo Fighters a devenit celebră la sfârşitul anilor 1990 graţie unor piese precum "This Is A Call" şi "Monkey Wrench". După un an 2015 perturbat de fractura suferită la un picior de solistul Dave Grohl, fostul toboşar al grupului Nirvana, în presa muzicală americană au apărut mai multe speculaţii despre destrămarea formaţiei. 

"E atât de prostesc pentru un grup să se despartă, pari cu adevărat un idiot atunci când anunţi că trupa s-a reunit", a declarat, cu ironie, chitaristul Chris Shiflett, potrivit căruia secretul longevităţii artistice a unei trupe este asigurat de muzicienii care nu se iau prea în serios. 

Următorul album al trupei Foo Fighters, al nouălea din discografia grupului, a fost înregistrat în studioul EastWest din Los Angeles. Albumul "Concrete And Gold" va fi lansat de casa de discuri RCA Records pe 15 septembrie. Precedentul material discografic al formaţiei americane s-a intitulat "Sonic Highways" şi a apărut pe piaţă în anul 2014.

Citeşte şi: Actorul Jerry Lewis a murit din cauza unei insuficienţe cardiace în stadiu terminal (medic legist) .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.