Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Formular obligatoriu in Irlanda

enational.ro
dosar formular
Toti calatorii care vor sosi in Irlanda vor fi obligati prin lege sa informeze autoritatile despre locatia in care vor respecta carantina de 14 zile, impusa pentru a lupta impotriva raspandirii noului Coronavirus, a anuntat vineri Ministrul Sanatatii, Simon Harris, citat de AFP. Guvernul de la Dublin analizeaza posibilitatea de a decreta obligatorie aceasta perioada de carantina, in prezent fiind doar recomandata cu insistenta de catre autoritati.
Incepand din data de 28 mai si "cel putin pana la data 18 iunie", calatorii care sosesc in Irlanda vor trebui sa completeze un formular in care sa precizeze adresa locului in care vor respecta perioada de autoizolare.  "Este vorba despre masuri extraordinare, dar sunt necesare in aceasta criza de sanatate publica", a declarat presei Ministrul Sanatatii.
Documentul a fost pus la dispozitie deja in terminalele de ferryboaturi si aeroportuare. "Formularul va servi la facilitarea controalelor anuntate pentru a verifica daca persoanele care ajung in tara raman acolo unde au declarat". Sunt vizati absolut toti calatorii, indiferent de nationalitate, inclusiv din Regatul Unit, iar contravenientii vor risca o amenda de pana la 2 500 de euro sau chiar sase luni de inchisoare, adaca masura devine obligatorie, au precizat autoritatile irlandeze in conferinta de presa.
--
Speranta Anghel

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.