Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost agent secret: Cum ar putea Vladimir Putin să fie eliminat fizic

Radu Pop
cartita spion

Liderul rus Vladimir Putin se teme că ar putea fi otrăvit, potrivit unui articol publicat de Daily Beast. Sursa informațiilor este un fost agent secret care s-a ocupat cu planificarea de asasinate.

„Ar putea fi Putin asasinat? O astfel de analiză este pe masa fiecărui serviciu secret. Știu asta pentru că m-am ocupat de așa ceva”, a spus un fost agent secret francez.

Potrivit acestuia, cea mai eficientă metodă ar fi otrăvirea. „Dar operațiunea trebuie să vină din Kremlin, nu poate să fie făcută din afară”, a continuat el.

„Serviciile secrete ruse sunt singurele care mai folosesc otrava”, a adăugat fostul agent francez, citând o listă lungă de substanțe letale folosite de Kremlin pentru a-și elimina inamicii, din 1957 când a fost otrăvit defectorul KGB Nikolai Khokhlov, până la o tentativă de asasinare a lui Viktor Yushchenko în 2004. Și mai recent, rușii au folosit poloniu pentru Alexander Litvinenko și novociok pentru Sergei Skripal și Alexei Navalny

Peste tot în lume au loc asasinate prin otrăvire, „dar nimeni nu o face mai bine ca rușii”, a adăugat sursa articolului.

Potrivit unei surse care lucrează în eșaloanele superioare ale unui minister rus, Putin a demis personal peste 1.000 de angajați din personalul său  - de la bucătari la spălătorese și bodyguarzi - și a numit alții în loc.

„Putin știe că cineva vrea să-i facă felul”, a spus fostul agent. „Să-l ucizi pe Putin nu este ușor, dar el știe că este realizabil și garantez că asta îl sperie”, a continuat el.

„Mă îndoiesc că Putin va călători prea departe cu mașina. Nu există mașină care să facă față câtorva tone de explozibil îngropate sub stradă”, a adăugat sursa anonimă.

Fostul agent secret crede că orice lovitură asupra lui Putin poate fi realizată, cel mai probabil, din cercul său apropiat. Dacă cineva care nu se află în apropierea lui Putin ar încerca să îl lichideze, o asemenea încercare ar costa o adevărată avere. „Aș paria că un plan a fost deja pus la cale. Mereu se întâmplă așa”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.