Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost consilier prezidențial: Sky News are dreptate! Șeful SRI și șefii Poliției ar fi trebui demiși

wesb.com
lovitura

Scandalul declanșat de ancheta celor de la Sky News prin difuzarea reportajului ”Criminal Gang Selling Military Weapons” nu se oprește aici. După ce DIICOT și serviciile de informații au devoalat că ar fi vorba despre o făcătură de reportaj apare un punct de vedere cu totul surprinzător din partea unui fost consilier prezidențial, dar și fost ambasador al României în Finlanda și Estonia.

Vezi și: BOMBĂ Plângere PENALĂ la DNA împotriva lui Călin Popescu Tăriceanu / DOCUMENT

Cătălin Avramescu susține într-un comentariu că în fapt asistăm la o operațiune de mușamalizare a unor dezvăluiri făcute de jurnaliștii de la Sky News:

”Situația este gravă. Instituțiile regimului Ceaușescu sunt în ofensivă.

Să recapitulăm faptele. Postul de televiziune Sky News descoperă o rețea de trafic de arme (militare). Membrii acestei rețele declară că sunt dispuși să vândâ orice și oricui. Inclusiv teroriștilor.
În mod normal, aceste dezvăluiri ar fi declanșat o furtună. O anchetă serioasă, demisia șefilor Poliției și - mai ales - demisia șefului SRI.

Vezi și: Ce a fost de fapt în spatele materialului difuzat de Sky News (DIICOT)

În schimb, asistăm la o tentativă de mușamalizare. Orchestrată de serviciile secrete și de agenții lor din "presă".

Mușamalizarea este făcută în stilul cu care ne-au obișnuit aceste "servicii". Obraznic și incompetent.
Se pretinde că aceste arme ar fi fost "de vânătoare". Acest lucru este o minciună. Sigur, într-un mediu în care infractorii își imaginează că este în regulă să braconezi cu mitraliere grele, această "explicație" poate părea plauzibilă. Pentru oamenii raționali, nu. În reportaj se vede clar cum oferta cuprinde arme militare de tip AK-47 și revolvere.

(Și chiar dacă ar fi fost "arme de vănătoare", este normal ca acestea să fie transportate în acel fel și vândute pe marginea drumului? Indivizii care au oferit această "explicație" au citit măcar legislația care se aplică armelor de vânătoare? Au arestat pe cineva?)

Apoi aflăm că totul este "o manipulare". Tot felul de "analiști' au fost plimbați să declare că cei din film au fost "plătiți". Se înțelege, de "dușmani".

Complicitatea serviciilor secrete și a autorităților este evidentă. Ca și tentativa lor disperată de mușamalizare.

Vezi și: DIVORȚUL anului în politica din România: Cel mai cunoscut cuplu se DESPARTE

România s-a umplut de vile ale generalilor. Unii au făcut averi uriașe din deturnarea și din jefuirea industriei de apărare. Și din sprijinirea unor regimuri autoritare și a unor organizații extremiste. Să aducem aminte doar traficul cu benzină de pe Dunăre, în disprețul sancțiunilor ONU. (Apropos, unde sunt vinovații? Sau și acele reportaje erau cu actori plătiți?).

Aceste rețele de trafic internațional există din timpul lui Nicolae Ceaușescu. Arme din România au ajuns - printre altele - în Etiopia, în Irak, în Angola. S-a făcut vreodată o anchetă serioasă, cu consecințe reale, cu privire - spre exemplu - la sprijinul pe care l-au primit grupările teroriste palestiniene?

Interesant este, în contextul discuției noastre, că politicienii actualelor partide politice au tăcut din gură. Nu au fost interesați de aflarea adevărului. Logic, într-un Parlament populat cu infractori.

Citește și: SEX TAPE cu o cunoscută politiciană / VIDEO
Traficul cu armament este unul dintre secretele murdare ale actualului regim din România. Acest armament a ajuns în mâinile teroriștilor care au însângerat Orientul Mijlociu și Europa.”, susține Avramescu pe pagina de socializare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.