Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost șef al parchetelor militare, audiat la Parchetul General

breaking news

Generalul Mugurel Florescu, fost şef al parchetelor militare în anii '90, este audiat la Parchetul General în Dosarul Mineriadei, informează Realitatea tv. La sediul Parchetului General s-au prezentat și Virgil Măgureanu, Ion Iliescu și Petre Roman, puși sub acuzare în acest dosar.

"S-au adus la cunoştinţă acte procedurale. Am luat la cunoştinţă despre ele. Mi-am menţinut poziţia anterioară, nu am nicio implicare în Mineriadă. Am avut baftă că nu am fost implicat în nimic. Eu nu sunt vinovat (...) Poate fi discutată o problemă de lentoare şi de nesoluţionare în termen a acestui dosar, însă este o cauză complexă", a declarat Mugurel Florescu, potrivit agerpres.ro.

Scandalul SIPA, pe masa CSM: Un judecător vrea EXPLICAȚII de la Tudorel Toader


Fostul şef al parchetelor militare a spus că este util să se afle adevărul în acest caz, "pentru că un stat nu se poate baza pe minciună", iar "adevărul trebuie restituit românilor". 

Întrebat dacă Ion Iliescu şi Petre Roman sunt vinovaţi de Mineriadă, Mugurel Florescu a spus că "au fost mai multe planuri care s-au suprapus în ceea ce îi priveşte". 

"Finalul a fost altfel decât ce s-a dorit. Pentru că s-a dorit o eliberare, o degajare sub aspect civic în Piaţa Universităţii şi uitaţi-vă unde s-a ajuns", a adăugat Mugurel Florescu.

În dosarul „Mineriada” sunt cercetați penal, printre alții, fostul președinte Ion Iliescu, fostul premier Petre Roman, fostul director al SRI Virgil Măgureanu, Nicolae Dumitru — fost prim-vicepreședinte al Frontului Salvării Naționale, general (rez.) Mugurel Cristian Florescu — fost adjunct al procurorului general al României și șef al Direcției Procuraturilor Militare.

Mugurel Florescu a fost, în decembrie 1989, consilier pentru probleme de justiţie la Cabinetul vicepremierului Gelu Voican Voiculescu, în Guvernul provizoriu al României. Ulterior, din aprilie 1990 până în aprilie 1993, Florescu a fost şef al Direcţiei Procuraturilor Militare.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.