Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost membru CSM, după demisia lui Dîncu: 'De astăzi, Guvernul este tot mai mult guvern PNL și prezidențial, 'Guvernul meu''

adrian toni neacsu

Vasile Dîncu este ideologul și strategul PSD, conduce baza partidului și, prin funcția de președinte al Consiliului Național, era „cel mai puternic om din PSD, reprezentat în Guvern”, spune fostul membru CSM, Adrian Toni Neacșu, care arată că Guvernul a devenit „prezidențial”.

Avocatul Adrian Toni Neacșu, fost judecător și membru în Consiliul Superior al Magistraturii, spune că demisia lui Vasile Dîncu este „începutul luptei PSD pentru controlul pierderilor rezultate din guvernarea cu PNL”.

„Dîncu este ideologul și strategul partidului, conduce baza acestuia prin funcția de președinte al Consiliului Național pe care o deține și, poate chiar mai mult decât d-ul Grindeanu, era cel mai puternic om din PSD reprezentat în Guvern. De astăzi Guvernul României este tot mai mult guvern PNL și prezidențial („guvernul meu”) și tot mai puțin un guvern PSD. De astăzi eșecurile Guvernului vor fi tot mai puțin, cel puțin în imaginarul public și în planurile social-democraților, decontate de PSD, toată nota de plată fiind trecută la PNL și un premier decorativ”, spune Adrian Toni Neacșu.

Potrivit acestuia, dacă există o certitudine este aceea că „nu va exista o rotație pașnică a premierilor la guvernare la 25 mai 2023”.

„Va urma o iarnă a dezastrului social în România și o primăvară în care partidele aflate acum la guvernare vor încerca, canibalizându-se, să se salveze pentru alegerile din 2024”, mai spune fostul judecător.

Ministrul Apărarii Vasile Dîncu a demisionat din funcție.

Vasile Dîncu a fost în ultima perioadă ținta unor critici din partea prim-ministrului și a președintelui Klaus Iohannis, după o serie de declarații legate de soluționarea conflictului din Ucraina.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a spus că a avut o discuție cu premierul Nicolae Ciucă după demisia lui Vasile Dîncu și i-a solicitat să preia interimatul la MAPN.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.