Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost ministru PNL, în dosarul lui Ghiţă: M-aş bucura să ajung în faţa procurorilor/ VIDEO

nicolaescu

Fostul ministru al Sănătăţii Eugen Nicolăescu reacţionează la informaţiile potrivit cărora numele său ar apărea în cel mai nou dosar de la DNA al lui Sebastian Ghiţă.

Fostul deputat Sebastian Ghiţă a cerut, în repetate rânduri, reprezentaţilor Siveco România bani pentru a interveni în favoarea acestei companii la politicieni cu funcţii importante, între care Victor Ponta, Valerian Vreme, Eugen Nicolescu, Nicolae Bănicioiu sau Zsolt Nagy, dar şi pe lângă fostul şef al CNAS Doru Bădescu şi cel al APIA Doru Nechiti, se arată în referatul cu propunere de arestare preventivă formulat pe numele lui Ghiţă.

Vezi şi: Detalii EXPLOZIVE de la DNA: Ghiță intervenea la miniștrii PSD, PNL și UDMR

Nicolăescu afirmă că nu a avut niciodată legături cu Ghiţă, iar acesta, cel mai probabil, a miţit pentru a-şi rezolva propriile probleme.

"Am rămas foarte surprins, ştiind că nu am avut niciodată niciun fel de relaţie cu Sebastian Ghiţă, dar absolut niciun fel de relaţie. Nici oficială, nici neoficială. Deci în consecinţă eu nu pot să spun decât că Sebastian Ghiţă minţea probabil în stânga şi în dreapta că dă, ca să poată să-şi rezolve propriile probleme. Altceva nu am ce să spun, pentru că nu ştiu. Vă aduc aminte că nici în 2005-2008, nici în 2013, cât am fost ministru, Ministerul Sănătăţii nu a avut niciun mandat de informatizare. Toate contractele de informatizare au fost atributul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, care este un ordonator de credite separat, nu are nicio legătură cu bugetul Ministerului Sănătăţii. De aceea spun că Sebastian Ghiţă, aşa cum îl ştim toţi mitoman, s-a comportat şi în această situaţie la fel", a declarat Nicolăescu.

Întrebat dacă a fost audiat de procurorii DNA, fostul ministru a răspuns: "M-aş bucura să ajung în faţa procurorilor, să spun adevărul şi în felul acesta subiectul să fie închis. Dar pe mine nu m-au chemat că nu au de ce, nu există, bănuiesc, nici praf de probă sau de dovadă."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.