Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost ofiter SRI dezvaluie legatura dintre "ofiterii" Ponta si Turcescu

spion

Fost ofiter al SRI dezvalui marti legatura dintre cazurile "ofiterilor acoperit" Robert Turcescu si Victor Ponta. Acesta sustine ca deconspirarea primului a fost un preambul pentru deconspirarea celui de-al doilea.

Fostul ofiter in cauza este senatorul PSD Daniel Savu care considera ca Traian Basescu a premeditat deconspirarea lui Turcescu cu intentia de a testa reactia opiniei publice la un astfel de scandal si de a introduce in acelasi timp dezbaterea privind ofiterul acoperitin spatiul public pentru a capata cat mai multe nuante si tuse ingrosate.

"Cum şi-a premeditat Băsescu manipularea cu ofiţerul SIE: Mai întâi a pus la cale scandalul creat de Robert Turcescu, cu scopul foarte bine calculat de a lansa pe piaţă subiectul fals al candidatului-ofiţer acoperit, testând astfel reacţia opiniei publice şi lansând o întreagă isterie naţională, conştient că nu va exista niciun fel de risc penal faţă de Robert Turcescu. Pentru că nu a prezentat nicio dovadă că ar fi fost ofiţer acoperit şi doar a scris acest lucru pe blog, iar nebunia a fost amplificată numai prin dezbaterile de la momentul respectiv, împotriva lui Turcescu nu a început urmărirea penală şi nu a fost acuzat de niciun fel de infracţiune", a explicat Savu pe blogul personal.

El considera ca "deconspirarea" lui Victor Ponta este pur si simplu pasul doi in planul lui Traian Basescu, care a urmarit de fapt de la bun inceput atacarea lui Victor Ponta, dar si a lui Teodor Melescanu.

"După câteva săptămâni, Băsescu repetă fix aceeaşi schemă. Spune că Ponta ar fi fost ofiţer SIE, fără să prezinte niciun fel de probă, conştient că nu va risca niciun fel de consecinţe penale, mizând însă pe un dublu efect electoral: în primul rând acela de a deturna dezbaterea publică, de la analiza platformelor electorale la serviciile secrete, şi nu în ultimul rând pentru a-l culpabiliza pe Teodor Meleşcanu, candidatul de pe dreapta care o deranja cel mai tare pe Elena Udrea", arata Daniel Savu.

El insa sustine ca planul lui Traian Basescu a esuat si ca singurul lucru pe care acesta a reusit sa il faca a fost sa se incrimineze.

"Traian Băsescu şi-a greşit însă planul şi a dezvăluit singur cum a încălcat legislaţia în vigoare, prin tentativa de a solicita conducerii Serviciului de Informaţii Externe date privind apartenenţa la Serviciu, actuală sau fostă, a unui membru al Guvernului sau a oricărui politician, cu scopul de a prezenta public aceste informaţii clasificate", conchide senatorul PSD.

El prezinta de asemnea si extrasele din lege la care face referire - Legea nr. 1/1998 privind organizarea şi funcţionarea Serviciului de Informaţii Externe, prevede :

Art9(4) – Reglementările în vigoare privind transmiterea către alte instituţii a unor date şi informaţii de evidenţă nominală sau statistice se aplică Serviciului de Informaţii Externe, numai în măsura în care furnizarea acestora nu conduce la deconspirarea acţiunilor, sediilor şi personalului instituţiei.

Art10(2)- Sursele de informare, metodele şi mijloacele de muncă nu pot fi dezvăluite faţă de nimeni şi în nici o împrejurare.

Art18(3) – Divulgarea, în orice mod, a datelor sau a informaţiilor care fac obiectul activităţii Serviciului de Informaţii Externe este interzisă şi se pedepseşte conform legii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.