Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fosta consilieră a Vioricăi Dăncilă a fost ARESTATĂ, pentru 30 de zile: Soțul său a ajuns și el după gratii, pentru 254 de acte materiale

Facebook
cota-gabriela

Preşedintele asociaţiei ACS Volei Municipal Zalău, Vasile Coţa şi soţia sa, Daniela Coţa, vicepreşedinte al PSD Sălaj şi acţionar în cadrul clubului, au fost arestaţi preventiv, pentru 30 de zile, vineri, într-un dosar vizând obţinerea ilegală de fonduri şi delapidare.

Decizia de arestare a fost luată de magistraţii Tribunalului Sălaj, la propunerea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, scrie agerpres.ro.

Citește și: Violeta Alexandru aruncă bomba! Adio contractelor bănoase obținute de subcontractori. Muncitorii români vor avea alte beneficii în Germania

În comunicatul remis vineri de Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj, se arată că procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de cei doi inculpaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de obţinere ilegală de fonduri în forma continuată - 26 de acte materiale şi delapidare în forma continuată - 228 de acte materiale.

"În sarcina celor doi s-a reţinut că, în calitate de reprezentanţi de fapt şi de drept ai Clubului Volei Municipal Zalău, în perioada 2017 - 2020, în mod repetat şi în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, ar fi obţinut pe nedrept peste 1.200.000 de lei din bugetul local al Municipiului Zalău cu titlu de finanţări nerambursabile, prin prezentarea de documente false sau inexacte. De asemenea, prin întocmirea a 228 de înscrisuri care atestau în mod nereal remiterea unor sume de bani către jucători sau antrenori, în aceeaşi perioadă de timp, inculpaţii şi-ar fi însuşit din conturile clubului peste 1.900.000 de lei", se arată în comunicatul menţionat.

Citește și: Noile reguli anunțate de Marcel Vela pentru perioada stării de alertă. Câte persoane pot sta în aceiași încăpere

În ziua de 21 mai procurorii au dispus reţinerea celor doi inculpaţi pentru 24 de ore, iar vineri, 22 mai, s-a propus judecătorului de drepturi şi libertăţi măsura arestării preventive, măsură admisă de instanţă.

Conform sursei citate, dispunerea reţinerii şi formularea propunerii de arestare preventivă s-a justificat atât prin gravitatea infracţiunilor, cât şi prin împrejurarea că, după ridicarea primelor înscrisuri de la Clubul Volei Municipal Zalău, inculpaţii au încercat să zădărnicească aflarea adevărului prin întocmirea unor înscrisuri şi depunerea unor declaraţii rectificative 112 la ANAF, prin care au încercat să creeze aparenţa unei alte stări de fapt decât cea reală.

Citește și: Răsturnare de situație! Marcel Ciolacu și-a scris demisia în alb din conducerea PSD. Care este motivul

"Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie", se mai precizează în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj.

Daniela Coţa este preşedintele Organizaţiei Femeilor Social Democrate (OFSD) Sălaj şi vicepreşedinte a organizaţiei judeţene a PSD, Daniela Coţa, ea fiind suspendată însă vineri din calitatea de membru al PSD, având în vedere faptul că este urmărită penal. Daniela Coţa a fost consilier de stat pe probleme de tineret şi sport al premierului Viorica Dăncilă. Daniela Coţa a mai fost viceprimar al municipiului Zalău, precum şi candidat al PSD la alegerile parlamentare din 2016.

Citește și: Lovitură pentru Liviu Dragnea! I-a fost luată Insula Belina și Brațul Pavel. Au revenit în administrarea Apelor Române .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.