Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul cancelar Gerhard Schröder nu a fost invitat la congresul SPD din decembrie

Tagesspiegel
Gerhard Schröder

Fostul cancelar Gerhard Schröder nu a fost invitat la congresul SPD din decembrie.

Conducerea Partidului Social-Democrat german (SPD) nu îl va invita pe fostul cancelar şi lider al formaţiunii Gerhard Schröder la congresul său din 8 - 10 decembrie de la Berlin, informează luni DPA.

Anunţul a fost făcut de către lidera SPD, Saskia Esken.

Spre deosebire de alţi foşti lideri ai partidului, Schröder nu a primit o invitaţie la ceremonia desfăşurată marţea trecută la Berlin pentru a marca 160 de ani de la crearea SPD.

Gerhard Schröder a fost prezent la unele reuniuni ale conducerii partidului după încheierea mandatului său de cancelar şi chiar a condus o reuniune în 2017.

''Nu mai recunosc în Gerhard Schröder fostul cancelar şi fostul lider al partidului. Îl văd ca pe un om de afaceri care îşi urmăreşte interesele de afaceri'', a spus Esken.

În vârstă de 79 de ani, Gerhard Schröder a fost cancelar în perioada 1998 - 2005 şi lider al SPD între 1999 şi 2004. Ulterior, el a lucrat pentru companii energetice ruseşti timp de mulţi ani şi încă este considerat un prieten apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin.

La câteva săptămâni după începerea războiului din Ucraina, Schröder l-a vizitat pe Putin la Moscova.

După începerea invaziei ruse în Ucraina, conducerea SPD s-a distanţat în mod repetat de Schröder şi l-a declarat izolat în partid. Totuşi, o procedură iniţiată de 17 filiale ale partidului pentru excluderea fostului cancelar din SPD a eşuat.

Pentru Saskia Esken, discuţia despre Schröder este acum încheiată: ''SPD are sarcini importante ca partid şi ca partener al coaliţiei guvernamentale - dezvoltăm activitatea coaliţiei şi contribuim la aceasta. În această privinţă, avem lucruri mai importante de făcut decât a discuta despre Gerhard Schröder''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.