Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul șef al CCR intervine în războiul politic și îi transmite Vioricăi Dăncilă: 'Nu este o GLUMĂ'

zegrean

Augustin Zegrean a atras atenția asupra declarațiilor făcute de Klaus Iohannis, după ce președintele i-a cerut demisia Vioricăi Dăncilă. Fostul șef al Curții Constituționale i-a transmis premierului că trebuie să ia în considerare solicitarea președintelui.

"Nu poate să existe un efect practic pentru că trăim în ţara asta. Într-o altă ţară ar avea efect o chestie din asta, dar la noi nu are un efect decât, eu ştiu, politic, moral şamd, pentru că la Constituţie scrie că Preşedintele numeşte Guvernul pe baza votului de încredere acordat de către Parlament. Numai Parlamentul poate să revoce Guvernul.

Citește și: Rareș Bogdan, reacție fabuloasă pe Facebook după ce Klaus Iohannis i-a cerut demisia Vioricăi Dăncilă: 'Abia acum începe BALUL'

Se poate ajunge în situaţii complicate, se poate ajunge la situaţii în care primul-ministru să o ia razna şi nu-l poţi revoca. Procedura moţiunii de cenzură este o procedură îndelungată, complicată. Practic era probabil mai bine ca preşedintele să poată să-l revoce, pentru că şi acum şi înainte preşedintele era omul cu cea înaltă autorizare electorală. El este ales de întregul popor, prin vot universal. Faptul că Preşedintele a cerut acum revocarea primului-ministru ar trebui să fie luată în considerare de către primul-ministru pentru că nu este o glumă.

Abia aici suntem în prezenţa unui conflict juridic de natură constituţională. Problemele de politică externă sunt, uitaţi-vă în Constituţie, exclusiv ale preşedintelui. El conduce politica externă a României, el stabileşte înfiinţarea de misiuni diplomatice, împreună cu Guvernul stabileşte, numeşte ambasadorii, dar ambasadorii străini sunt acreditaţi pe lângă Preşedintele României. În privinţa asta trebuia să fie o negociere între ei, o discuţie şi împreunăsă hotărască acest lucru", a declarat Augustin Zegrean pentru Știrile TVR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.