Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul ministru de Interne Gabriel Berca, arestat pentru 30 de zile

gabriel berca

Fostul ministru de Interne din Guvernul MRU, Gabriel Berca, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, printr-o decizie a Curţii de Apel Bacău, la cererea DNA.

Berca a fost reţinut de DNA joi, pentru trafic de influenţă. Detalii AICI!

Prin intermediul lui Mihai Banu, parlamentar PDL la acea vreme, Berca a pretins şi primit, atât pentru sine cât şi pentru partidul din care făcea parte, în mai multe tranşe, peste 180.000 euro.  Banii au fost ceruţi ca, în schimb, în calitate de senator şi presedinte al organizaţiei judeţene Bacău a Partidului Democrat Liberal, să-şi folosească influenţa personală pe lânga membri ai Guvernului, în vederea alocării unei sume de bani Primăriei Ardeoani, necesare achitării lucrărilor de construcţie în valoare de aproximativ 5,6 milioane lei, executate în beneficiul comunei de către SC Conextrust SA Bacău.

Vezi şi: STENOGRAME DNA - Fost ministru de Interne, şpagă de 20% dintr-o lucrare

Berca a fost prefect al județului Bacău începând cu ianuarie 2005 și până în martie 2008, când a devenit șeful Secretariatului General al Guvernului, funcție ocupată până în decembrie 2008. A fost ales senator pe lista PNL în alegerile din 2008. În iunie 2010 Berca a demisionat din PNL și ulterior a fost numit președinte interimar al PDL Bacău. Din PDL a plecat la PMP, iar în primăvara acestui an a vrut să treacă la PNL, fiind refuzat. A fost acceptat însă de UNPR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.