Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul premier Boiko Borisov a fost reţinut sub suspiciunea de extorcare şi nu pentru folosire abuzivă de fonduri ale UE (procurori)

boiko borisov

Fostul prim-ministru bulgar Boiko Borisov a fost reţinut sub suspiciunea de extorcare şi nu pentru folosire abuzivă de fonduri ale Uniunii Europene, aşa cum s-a raportat anterior, au anunţat vineri procurori la Sofia, informează agenţia DPA.

La o zi după ce Borisov a fost reţinut, procurorii au declarat că anchetele lor au exclus implicarea Biroului Procurorului Public European, contrazicând informaţiile publicate de Ministerul de Interne joi. Aceste informaţii au fost acum eliminate de pe website-ul ministerului de la Sofia.

Citește și: Breaking | Kovesi dă lovitura în Bulgaria: Fostul premier Boiko Borisov și alți foști oficiali au fost reținuți

Borisov, care a ocupat funcţia de prim-ministru ca şef al partidului conservator GERB pentru trei perioade între 2009 şi anul trecut, a fost reţinut pentru 24 de ore joi. Nu au fost formulate acuzaţii oficiale şi menţinerea sa eventuală în arest urmează să fie decisă mai târziu vineri, potrivit Agerpres.ro.

Actualul prim-ministru, Kiril Petkov, a declarat vineri că a fost audiat de organele de urmărire penală în legătură cu cazul Borisov. Ministrul de finanţe Asen Vasilev a atribuit reţinerea lui Borisov informaţiei de la un om de afaceri bulgar, care domină jocurile de noroc şi trăieşte în exil în Dubai, confruntat de asemenea cu 18 acuzaţii în Bulgaria.

Citește și: Premierul bulgar, reacție la reținerea fostului premier într-o operațiune coordonată de EPPO: 'Nimeni nu este mai presus de lege'

Omul de afaceri i-a acuzat pe Borisov şi pe fostul ministru de finanţe Vladislav Goranov, reţinut de asemenea joi, de extorcare.

Fosta consilieră media a lui Borisov, Sevdalina Arnaudova, a fost de asemenea reţinută, dar nu şi fosta şefă a comisiei de buget a parlamentului bulgar, Menda Stoianova, aşa cum se relatase mai devreme.

Parlamentari membri ai GERB şi susţinători ai partidului au protestat în faţa parlamentului, cerând eliberarea lui Borisov şi noi alegeri.

Procurorul şef al Parchetului European, Laura Kovesi, a vizitat Sofia miercuri şi joi. În timpul vizitei, ea a spus că există dovezi pentru 120 de cazuri de folosire abuzivă a fondurilor UE în Bulgaria.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.