Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Horea Uioreanu a fost eliberat

Horia Uioreanu

Magistraţii Tribunalului Cluj au dispus, luni, ca fostul presedinte al Consiliului Judetean Cluj, arestat preventiv de la sfârsitul lunii mai pentru fapte de coruptie, sa fie plasat în arest la domiciliu, decizia nefiind însa definitiva.

Tribunalul Cluj a hotarât sa înlocuiasca arestul preventiv cu masura arestului la domiciliu.

Decizia Tribunalului Cluj nu este definitiva şi a fost atacata deja de DNA, potrivit Mediafax.

În 23 iunie, Horea Uioreanu, presedintele suspendat al Consiliului Judetean Cluj, a fost trimis în judecata de procurorii DNA, pentru trei infractiuni de luare de mita, din care doua în forma continuata (10 acte materiale, respectiv 7 acte materiale), fals în înscrisuri sub semnatura privata în forma participatiei improprii ca instigator, în forma continuata (2 acte materiale) si complicitate la spalare de bani.

În acela?i dosar, Ioan Bene, membru AGA în cadrul SC Constructii Napoca SA, a fost trimis în judecata, în arest preventiv, pentru dare de mita în forma continuata (7 acte materiale), fals în înscrisuri sub semnatura privata în forma participatiei improprii ca instigator, în forma continuata (2 acte materiale) si spalare de bani.

Vasile Pogacean, asociat si administrator la SC Sinai Comimpex SRL Iclod, a fost si el trimis în judecata în arest preventiv, pentru 10 acte materiale de dare de mita.

Procurorii DNA l-au trimis în judecata în acelasi dosar, în stare de libertate, pe consilierul judetean din partea PNL Ioan Petran, pentru dare de mita, tot în stare de libertate fiind trimis în judecata ?i omul de afaceri Gabriel Davidescu, director de dezvoltare în cadrul SC Uti Grup SA Bucuresti, pentru savârsirea a doua infractiuni concurente de dare de mita.

Horea Uioreanu, Ioan Bene si Vasile Pogacean au fost arestati preventiv în 29 mai, iar ulterior Tribunalul Cluj le-a prelungit arestul preventiv.

În luna august, Tribunalul Cluj a respins cererea lui Horea Uioreanu, care invoca motive medicale, de înlocuire a masurii arestarii preventive cu cea a arestului la domiciliu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.