Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul primar al Plopeniului a fost arestat pentru complicitate la furt calificat şi tăinuire

ciocanel judecator

Fostul primar al oraşului prahovean Plopeni, Octavian Zaharia, acuzat de complicitate la furt calificat şi tăinuire, a fost arestat preventiv, joi, într-un dosar în care a fost reţinut alături de alte două persoane, în urma unor percheziţii. Magistraţii Judecătoriei Ploieşti au dispus emiterea de mandate de arestare preventivă pe numele a trei persoane reţinute, miercuri, într-un dosar de furt din locuinţe, între acestea aflându-se şi fostul primar al oraşului Plopeni, Octavian Zaharia.

Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti au efectuat, miercuri dimineaţă, şase percheziţii în oraşele Plopeni şi Băicoi şi în localitatea Păuleşti la domiciliile unor persoane bănuite de furt calificat. În urma cercetărilor s-a stabilit că persoanele în cauză ar fi săvârşit, începând cu luna iunie a anului în curs, patru furturi din locuinţe aflate pe raza localităţilor Păuleşti şi Plopeni. "Erau vizate case locuite temporar sau în curs de amenajare, de unde bănuiţii ar fi sustras mai multe unelte electrice, centrale termice şi produse electronice. Prejudiciul cauzat este estimat la aproximativ 20.000 de lei", se arată într-un comunicat al IJP Prahova. Surse judiciare au declarat că Octavian Zaharia îi însoţea pe hoţi la furat, ducându-i pe aceştia cu maşina la adresele vizate şi aducându-i înapoi cu bunurile furate, au adăugat sursele citate. În plus, fostul primar ajuta chiar şi la vinderea respectivelor bunuri. La domiciliile celor bănuiţi în cauză au fost identificate atât bunuri provenite din cele patru furturi din locuinţe, cât şi obiecte ce par a fi provenite din săvârşirea altor infracţiuni similare, respectiv nouă televizoare, două centrale termice, numeroase unelte electrice (flexuri, bormaşini, autofiletante etc) şi obiecte sanitare (chiuvete, baterii de chiuvete, bideuri etc).

Anchetatorii au pus în aplicare cinci mandate de aducere, persoanele respective fiind audiate la sediul Poliţiei. Trei persoane au fost reţinute în urma audierilor, două dintre ele, între care şi fostul primar de la Plopeni, fiind acuzate de complicitate la furt calificat şi tăinuire, iar o alta fiind acuzată de furt calificat, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.