DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fostul primar din municipiul Bistriţa, declarat de ANI în conflict de interese

agentia nationala de integritate ANI

Agenţia Naţională de Integritate a stabilit că Ovidiu Teodor Creţu, fost primar al municipiului Bistriţa Năsăud, s-a aflat în conflict de interese, deoarece a semnat mai multe facturi pentru o firmă unde era acţionar, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat al ANI, în perioada ultimului mandat de primar, din 2016 - 2020, Ovidiu Teodor Creţu a semnat ordonanţări de plată şi facturi cu menţiunea "bun de plată" pentru o societate comercială în cadrul căreia figurează ca acţionar şi a realizat venituri din dividende, încălcând astfel prevederile art.70 şi art.76 din Legea nr. 161/2003 coroborate cu prevederile art. 228, alin. (1), lit. c) din OUG nr.57/2019.

Citește și: Apelurile din dosarul Udrea-Băsescu puse în STAND BY de pandemie...

Ovidiu Teodor Creţu a avut trei mandate de primar al municipiului Bistriţa Năsăud (2008-2020), anterior fiind senator (2004-2008).

Un alt caz este al actualului viceprimar din Râmnicu Vâlcea, Virgil Pîrvulescu, consilier local din partea PNL, declarat de ANI în incompatibilitate.

Conform ANI, Virgil Pîrvulescu s-a aflat în stare de incompatibilitate ulterior alegerii în funcţia de consilier local al municipiului Râmnicu Vâlcea pentru mandatul 2020-2024, întrucât, în perioada 29 septembrie - 26 octombrie 2020, a exercitat simultan şi calitatea de funcţionar public, deşi la data 29 septembrie 2020 a intervenit suspendarea de drept a raportului de serviciu.

De asemenea, Agenţia Naţională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate sau conflictul de interese de natură administrativă în cazul altor aleşi locali: Marian Taifas - primar al comunei Horia (judeţul Tulcea), Mihai Băhnăreanu - consilier local în comuna Tătărăni (judeţul Vaslui), Alexandru Grigoruţ - consilier local al oraşului Dolhasca (judeţul Suceava), Ion Stoica - consilier local în comuna Filipeştii de Pădure (judeţul Prahova), Cristian Constantin Păunoiu - fost consilier local în oraşul Băbeni (judeţul Vâlcea), Florin Belu - consilier local în comuna Unirea (judeţul Călăraşi), Aurelian Gheorghe Molnoş - fost consilier local în oraşul Cernavodă (judeţul Constanţa), Cristinel Danielus Răduţ - consilier local în comuna Constantin Daicoviciu (judeţul Caraş - Severin), Iosif Gheorghe Badea - fost consilier local în comuna Prigor (judeţul Caraş Severin), Alin Iulian Stoican - consilier local în comuna Dragodana.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.