Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul viceprimar al Botoșaniului, condamnat la închisoare cu suspendare într-un dosar de corupție

shutterstock.com
condamnare justitie ciocanel

Un fost viceprimar al municipiului Botoşani a fost condamnat, marţi, de Curtea de Apel Suceava la doi ani de închisoare cu suspendare într-un dosar de corupţie privind fraudarea fondurilor europene, potrivit portalului instanţelor de judecată portal.just.ro, potrivit agerpres.ro.

Citește și:  Gabriela Firea, ACUZAȚII BOMBĂ la adresa lui Carmen Dan: 'Când am spus că am fost filată, toți au râs. Acum s-a demonstrat'

Cătălin Alexa a fost găsit vinovat într-un dosar în care, pe 23 decembrie 2015, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată şi cea de conflict de interese. El a fost acuzat că din poziţia de viceprimar ar fi semnat, ilegal, un contract de asistenţă tehnică pentru supervizarea lucrărilor de reabilitare a sursei şi a reţelelor de termoficare din municipiul Botoşani cu o firmă controlată de fratele său, societatea comercială Inginer Consultant SRL Şcheia.

Fratele viceprimarului, Bogdan Vasile Alexa, a fost condamnat la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare, el fiind trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru săvârşirea infracţiunilor de participaţie improprie la infracţiunea de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, participaţie improprie la infracţiunea de obţinere ilegală de fonduri, înşelăciune, participaţie improprie la infracţiunea de spălare a banilor şi spălare a banilor.

De asemenea, administratorul Inginer Consultant SRL Şcheia, Adrian Nicolae Toma, care a fost acuzat de participaţie improprie la infracţiunea de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, participaţie improprie la infracţiunea de obţinere ilegală de fonduri şi înşelăciune, a primit o pedeapsă de doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare.

În acelaşi dosar, un alt om de afaceri, Marcel Humă, care a fost acuzat de spălarea banilor, a primit o pedeapsă de doi ani şi opt luni de închisoare.

Curtea de Apel Suceava a dispus, totodată, obligarea "inculpaţilor Toma Adrian Nicolae şi Alexa Bogdan Vasile în solidar cu partea responsabilă civilmente S.C. Inginer Consultant S.R.L. Botoşani (cu fostul sediu în Şcheia, judeţul Suceava) să plătească părţii civile Municipiul Botoşani - prin primar suma de 1.061.640,28 lei, cu titlul de daune, plus dobânzile calculate conform art.42 alin.2 din OUG nr.66/2011, de la data achitării sumelor de către partea civilă şi până la restituirea efectivă a acestora".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.