Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostului premier britanic Margaret Thatcher i se va face o statuie, lânga cea a lui Isaac Newton. Autoritățile se așteaptă să fie vandalizată

Margaret Thatcher

Consilierii din Grantham, Lincolnshire, au aprobat planurile pentru monumentul de 300.000 de lire sterline pentru statuia fostului premier britanic Margaret Thatcher. Poliţia a recomandat ca statuia finanţată de Douglas Jennings să fie amplasată pe un soclu suficient de înalt pentru a descuraja eventuale acte de vandalism, informează News.ro.

Citește și: Rusia ajută financiar Cuba, țară comunistă, cu 38 de milioane de euro pentru armată

Statuia de 3 metri înălţime va fi situată pe un soclu de granit de aceeaşi înălţime. Monumentul va fi aşezat în apropiere de statuile dedicate altor doi localnici - fizicianul Isaac Newton şi deputatul din secolul al XIX-lea, Frederick James Tollemache. Margaret Thatcher este înfăţişată în roba tradiţională a membrilor Camerei Lorzilor, având colierul Ordinului Jartierei, cel mai înalt ordin cavaleresc britanic.

Margaret Hilda Thatcher s-a născut pe 13 octombrie 1925, în Grantham, Lincolnshire și a murit în 2013. A urmat cursuri la Şcolile de fete Kesteven şi Grantham şi s-a înscris în 1943 la Universitatea din Oxford pentru a obţine o diplomă în chimie. Prima dată a candidat pentru un loc în Parlament în 1950 şi a fost aleasă membru al Partidului Conservator - circumscripţia Finchley, în 1959. L-a învins pe Ted Heath în competiţia pentru conducerea partidului în 1975. A devenit prima femeie prim-ministru din Marea Britanie în urma alegerilor câştigate de conservatori în 1979.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.