Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fotbaliști legendari care au primit Balonul de Aur în ziua de Crăciun

Facebook
Balonul de aur

Ajunul și prima zi de Crăciun sunt rareori martore ale unor evenimente sportive, în special în țările cu credincioși creștini. Totuși, aceste două zile au fost, de-a lungul istoriei fotbalului mondial, cele în care au fost anunțați câștigătorii prestigiosului trofeu Balonul de Aur.

24 Decembrie 1985 Ballon d'Or: Michel Platini, mijlocașul francez al lui Juventus, este desemnat cel mai bun jucător de fotbal din Europa pentru a treia oară consecutiv. El i-a devansat pe atacantul Preben Elkjær de la Verona și pe mijlocașul Bernd Schuster de la Barcelona.

24 Decembrie 1991 Ballon d'Or: Jean-Pierre Papin, atacantul echipei Marseille, primește trofeul pentru cel mai bun jucător de fotbal al Europei, devenind primul jucător din campionatul francez care câștigă trofeul.

24 Decembrie 1995 Ballon d'Or: George Weah, atacantul liberian al echipei PSG și Milan, este numit cel mai bun fotbalist al Europei, la prima ediție în care jucătorii născuți în afara Europei au dreptul de a primi voturi.

24 Decembrie 1996 Ballon d'Or: Matthias Sammer, portarul german al Borussiei Dortmund, îi învinge în cursa pentru titlul de cel mai bun jucător de fotbal din Europa atacantul Ronaldo, de la PSV/Barcelona și pe atacantul Alan Shearer, de la Newcastle United.

25 Decembrie 1973 Ballon d'Or: Johan Cruyff, atacantul lui Ajax, câștigă al doilea său premiu de cel mai bun fotbalist european, în fața portarului Dino Zoff de la Juventus și a atacantului Gerd Müller de la Bayern Munchen.

25 Decembrie 1979 Ballon d'Or: Atacantul englez al echipei Hamburg, Kevin Keegan, obține al doilea trofeu consecutiv ca cel mai bun fotbalist din Europa. El îl devansează pe atacantul lui Bayern Munchen, Karl-Heinz Rummenigge, și pe portarul lui Ajax, Ruud Krol.

25 Decembrie 1984 Ballon d'Or: Michel Platini, mijlocașul francez al lui Juventus, este desemnat pentru a 2-a oară consecutiv cel mai bun fotbalist al Europei, la concurență cu Jean Tigana, mijlocașul lui Bordeaux, și cu Preben Elkjær, atacantul lui Verona.

25 Decembrie 1990 Ballon d'Or: Lothar Matthäus, jucătorul german al lui Inter, primește titlul de cel mai bun fotbalist al Europei, înaintea atacantului lui Juventus, Salvatore Schillaci, și a fundașului lui Inter, Andreas Brehme.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.