Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO| O scrisoare militară a regelui Henric al VIII-lea şi o partitură muzicală compusă de Mozart, propuse la licitaţie

Agerpres.ro
scrisoare Henric al VIII-lea

O scrisoare militară a regelui Henric al VIII-lea şi o partitură muzicală compusă de Mozart la vârsta de 17 ani se numără printre obiectele propuse spre vânzare în cadrul licitaţiei "Valuable Books and Manuscripts" pe care casa Christie's o va organiza la Londra săptămâna viitoare, informează Reuters.

Scrisă în iulie 1513 - cu o lună înainte de victoria Angliei în "Bătălia pintenilor"-, misiva expediată de regele Henric al VIII-lea comandantului armatei sale din Franţa îi cere acestuia din urmă să captureze oraşul Therouanne şi să îi recruteze pe mercenarii germani din armata Franţei pentru a-i convinge să lupte pentru Anglia, potrivit Agerpres.

Scrisoarea a fost estimată la un preţ de vânzare cuprins între 25.000 şi 35.000 de lire sterline (30.700 - 42.980 de dolari).

La licitaţia din 14 decembrie va fi pusă în vânzare şi o partitură compusă de Mozart în 1773, când tânărul muzician austriac locuia la Salzburg, pentru a celebra absolvirea cursurilor universitare de către un prieten de familie.

Această partitură este punctul central al secţiunii muzicale din cadrul licitaţiei, unde vor mai fi puse în vânzare şi scrisori cu autografele compozitorilor Felix Mendelssohn Bartholdy, Hector Berlioz şi Johannes Brahms.

Partitura semnată de Mozart a fost estimată la un preţ de vânzare cuprins în intervalul 80.000 - 120.000 de lire sterline.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.