Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO Arhiepiscopul Juraj de Michalovce și Košice la hramul Mănăstirii românești din Bivongi alături de PS Atanasie de Bogdania

Arhiepiscopul Juraj de Michalovce și Košice (Biserica Ortodoxă a Ținuturilor Cehe și Slovaciei) a slujit duminică la hramul Mănăstirii românești din Bivongi, regiunea italiană Calabria, alături de Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania, Arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei.

Duminică a fost o serbare anticipativă a hramului, fondatorul și ocrotitorul spiritual al mănăstirii fiind Sfântul Ioan Secerătorul, cinstit miercuri, 23 februarie.

„Este o bucurie duhovnicească deosebită să prăznuim astăzi, în chip anticipat, pe Sfântul Ioan Secerătorul, referindu-ne nu doar la al 14-lea hram de când această mănăstire minunată se află sub oblăduirea Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, ci la cei mai bine de 1000 de ani de tradiție ortodoxă în Valea Stilarului, un complex monahal de tradiție bizantină, care își are rădăcinile în autentica viețuire monastică athonită”, a subliniat PS Atanasie de Bogdania.

Arhiepiscopul de Michalovce și Kosice a transmis un gând de apreciere și prețuire vizavi de întreaga activitate desfășurată la nivelul Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei și, în mod special, pentru viața monahală de pe Valea Stilarului. IPS Juraj a mulțumit Patriarhului României și Episcopului Siluan al Italiei pentru binecuvântarea de a sluji la eveniment.

La finalul Liturghiei, PS Atanasie de Bogdania a oficiat hirotesia în Protoiereu a Preotului Ivan Dobroțchi de la Parohia Catanzaro-Crotone care va coordona activitățile parohiilor din Protopopiatul Misionar Calabria.

Mănăstirea „Bivongi” a făcut parte dintr-un vechi complex monahal bizantin din Calabria, Italia, și a fost înființată de Sf. Ioan Secerătorul în secolul X.

Abandonat în 1622 în urma atacurilor numeroase ale piraților, așezământul a fost reînființat în urmă cu 25 de ani de monahi athoniți, iar din anul 2008 este încredințat Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei pentru o perioadă de 99 de ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.