Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO Ce semnificație au numerele de înmatriculare de la mașinile cu care a mers Papa Francisc: Sunt unice în România, date prin OUG de Viorica Dăncilă

masina papa

Papa Francisc folosește, la vizita de 3 zile în România, un automobil Dacia Logan, dar și celebrul papamobil. Viorica Dăncilă a decis, prin Ordonanță de Urgență, înainte de vizita papei, ca toate automobilele care însoțesc alaiul suveranului să aibă numere de înmatriculare distincte, unice, care nu au mai fost folosite în România.

Astfel, mașina în care se află Papa Francisc, fie că este Dacia Logan, care l-a transportat de la Aeroportul Otopeni în București, fie că este papamobilul, să poarte numerele de înmatriculare SCV 1. În plus, și celelalte autoturisme au nume unice, dar în alt format, RO P 01, RO P 02 și așa mai departe.

Imediat, a apărut întrebarea SCV1? STIRIPESURSE.RO a aflat, de la SPP, că SCV este abrevierea de la „Status Civitatis Vaticanae", adică Statul Cetății Vatican.

Citește și: Atacat în emisiunea lui Mihai Gâdea, liderul USR-PLUS contractat de Liviu Dragnea anunță: Nu vom mai accepta .content-image

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.