Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO Danemarca s-a calificat în semifinalele Campionatului Mondial, după un meci epic cu Egiptul

dinamo handbal

Selecţionata Danemarcei, campioană mondială în 2017 şi olimpică în 2016, au avut nevoie de două reprize de prelungiri şi de aruncări de la 7 metri pentru a obţine calificarea în semifinalele Campionatului Mondial de handbal masculin din Egipt, miercuri, după un meci epic cu echipa ţării gazdă, potrivit  Agerpres.

Cele două echipe au fost la egalitate, 28-28, după cele 60 de minute regulamentare, 34-34 după prima perioadă de prelungiri şi 35-35 după a doua, danezii reuşind să se impună cu 4-3 la aruncările de la 7 metri.

Citește și: BREAKING SURSE Mai mulți cântăreți autohtoni au apelat la FALSIFICATORI -Nu aveau unde cânta în perioada stării de urgență dar introduceau contracte de servicii

Gazdele au condus cu 28-27 în ultimul minute, dar Magnus Landin a reuşit egalarea când mai erau 30 de secunde de joc. Danemarca a crezut că a obţinut victoria cu 34-33, la finalul primei perioade a prelungirilor, dar după consultarea video arbitrii au apreciat că Mikkel Hansen a aruncat mingea în loc să o pună la podea, pentru joc pasiv, cu două secunde rămase de jucat. Jucătorul echipei PSG a primit cartonaş roşu, iar Mohammad Sanad a transformat aruncarea de la 7 metri primită de egipteni. Gazdele au fost în avantaj, 35-34, dar a fost rândul danezilor să egaleze in extremis, prin Magnus Landin, de la 7 metri. La aruncările de la 7 metri, danezii au ratat o singură dată, iar Lasse Svan a marcat golul care a calificat Danemarca în semifinale.

Pivotul Mohamed Mamdouh (Dinamo Bucureşti) a marcat un gol pentru Egipt în acest meci, iar portarul Karim Hendawy (HC Dobrogea Sud Constanţa) a apărat timp de 37 de minute, având 7 şuturi parate din 22. Yehia Elderaa (8 goluri) şi Yahia Omar (11) au fost cei mai buni jucători ai ''faraonilor''.

 

Foto: (c) Mohamed Abd El Ghany/EPA



La danezi, portarul Niklas Landin a avut 11 mingi apărate, Mikkel Hansen a marcat 10 goluri, Mathias Gidsel 6, Lasse Svan 6, Magnus Saugstrup Jensen 6, iar Magnus Landin 5.

Citește și: Pedepse de peste 15 ani de închisoare pentru Ioana Băsescu și peste 12 ani pentru Elena Udrea CERUTE de DNA în dosarul campaniei electorale din 2009

 

Foto: (c) Mohamed Abd El Ghany/EPA



În penultimul act, Danemarca va înfrunta Spania, care a învins Norvegia cu 31-26, după o primă repriză dominată de iberici (21-15), în condiţiile absenţei de la scandinavi a lui Sander Sagosen (accidentat), considerat cel mai bun jucători din lume.

Şi Franţa a câştigat greu în faţa Ungariei, ''Les Bleus'' (şase titluri mondiale) fiind conduşi cu 7-1 şi 9-3 în prima repriză. Franţa a revenit treptat şi cu trei minute înainte de final conducea la o diferenţă de trei goluri, dar a fost egalată, 30-30, reuşind să câştige după prelungiri, cu 35-32.

În celălalt sfert de finală, Suedia a surclasat Qatarul cu 35-23.

Rezultatele din sferturi:
Danemarca - Egipt 35-35, după prelungiri; 4-3, la aruncările de la 7 metri
Suedia - Qatar 35-23
Spania - Norvegia 31-26
Franţa - Ungaria 35-32, după prelungiri

Semifinale, vineri 29 ianuarie
(18:30) Franţa - Suedia
(21:30) Danemarca - Spania

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.