DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

FOTO Mitropolitul Serafim a hirotonit un diacon, la Viena, la parohia Sfântul Ștefan

Părintele Mitropolit Serafim a slujit duminică la Biserica „Pogorârea Sf. Duh” și „Sf. Voievod Ștefan cel Mare’’ din Viena. În cadrul slujbei, ierarhul l-a hirotonit diacon pe Alin Buliga, protopsaltul bisericii.

Înaltpreasfințitului Părinte Serafim i s-au alăturat în slujire și clerici de la alte parohii austriece, scrie basilica.ro.

Au fost prezenți prof. dr. Rudolf Prokschi, Președintele Consiliului Ecumenic al Bisericilor din Austria, și alți prieteni austrieci ai Comunității „Sf. Ștefan cel Mare” din Viena.

Părintele Mitropolit a amintit că ducerea și închinarea la Templu a Mântuitorului a însemnat împlinirea cu evlavie a rânduielilor legii vechi de către Dreptul Iosif și Fecioara Maria, iar acest lucru ne îndeamnă și pe noi, până astăzi, la împlinirea legii dumnezeiești, mai ales când este vorba de grija duhovnicească pentru familie și mai ales pentru copii.

Ierarhul i-a îndemnat pe părinți să-și aducă și ei, asemenea Dreptului Iosif și Fecioarei Maria, pruncii la biserică, să-i împărtășească des și să-i învețe rugăciuni, pentru ca acești copii să se dezvolte pe o bază spirituală solidă.

Mitropolitul Serafim i-a mulțumit Părintelui Paroh Emanuel Stefan Nuțu pentru lucrarea misionară și pentru recomandarea spre hirotonie a protopsaltului Alin Buliga, a mulțumit corului bisericii și tuturor celor implicați în lucrările de construcție.

Biserica „Sf. Ștefan cel Mare” din Viena se află la intersecția străzilor Norbahnstraße și Taborstraße. Se ajunge cu tramvaiul O, din Prater, în direcția Bruno Marek Allee. Se poate intra prin laterala dreaptă, pe la turnul clopotniță. Persoanele cu dizabilități sau mămicile cu cărucioare pot folosi liftul din laterala stângă.

Este cea de a treia biserică ridicată de români la Viena. Lângă ea, prin implicarea părintelui paroh și cu sprijinul Primăriei Sectorului 2 al Vienei, a fost construit și un bloc de locuinţe pentru 47 de familii de români.

Părintele Emanuel Nuțu este bucovinean la origine, iar proiectul bisericii include pictura interioară și exterioară în stilul frescei de la Voroneț.

Pentru donații

Rumänisch-Orthodoxe Kirchengemeinde in Österreich

Bank Austria

AT101200010014231202

BIC: BKAUATWW

Verwendungszweck: Kirchenbau

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.