Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO Patriarhul Daniel a consemnat un record la ședința de lucru a Consiliului Național Bisericesc la Patriarhie

Preafericitul Daniel a semnalat un record la ședința de lucru a Consiliului Național Bisericesc la Patriarhie! În Sala Sfântului Sinod din Reședința Patriarhală a avut loc marți, 15 februarie 2022, ședința de lucru a Consiliului Național Bisericesc. Întrunirea a fost prezidată de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. În cadrul ședinței, Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop‑vicar patriarhal, a prezentat Raportul general anual (sinteză) al Consiliului Național Bisericesc pe anul 2021, privind activitatea din Biserica Ortodoxă Română, intitulat: „Comuniune și conlucrare cu românii din afara României”.

La finalul prezentării, Părintele Patriarh a subliniat faptul că acest raport este cel mai bogat din întreaga serie de rapoarte-sinteză prezentate de‑a lungul anilor în cadrul ședinței de lucru a Consiliului Național Bisericesc: „Acest fapt arată mulțimea și bogăția lucrărilor desfășurate în anul precedent în viața Bisericii noastre, atât în țară, cât și în străinătate. Anul care a trecut a fost dedicat pastorației românilor din afara României, dar și comemorării celor adormiți în Domnul. Cu acest prilej, am oferit tuturor cimitirelor de onoare din România și cimitirelor românești din străinătate Diploma anului comemorativ însoțită de medalie, pentru a‑i cinsti în mod deosebit pe eroii români din toate locurile. Este foarte important să remarcăm numărul mare de lucrări realizate în anul anterior, precum și jertfelnicia și dărnicia comunităților noastre”.

Citește și: VIDEO + FOTO Cum arată Catedrala Neamului, după demontarea unor schele

În continuare, au fost prezentate dările de seamă privind activitatea desfășurată în anul 2021 de Cancelaria Sfântului Sinod și de fiecare sector al Administrației Patriarhale. La sfârșitul ședinței de lucru a fost supus discuțiilor și aprobării Raportul general anual (sinteză) al Consiliului Național Bisericesc pe anul 2021, privind activitatea din Biserica Ortodoxă Română, scrie ziarullumina.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.