Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fracturile suferite de vârstnici necesită recuperare medicală mai îndelungată decât în cazul tinerilor. Aceasta trebuie începută cât mai curând după operații

Spitalul Sfântul Sava
recuperare medicala

Persoanele vârstnice care suferă accidente soldate cu oase fracturate au nevoie de un timp mai îndelungat pentru a se recupera medical după intervențiile chirugicale sau scoaterea ghipsului, spre deosebire de persoanele tinere, care necesită o perioadă de aproximativ o lună pentru recuperare. În plus, dacă la tineri, cel mai adesea, are loc redobândirea completă a abilităților membrelor fracturate, în cazul persoanelor în vârstă, nu întotdeauna se întâmplă acest lucru. Explicația vine din ritmul de vindecare mai lent odată cu vârsta, dat fiind că, după 35 de ani, încetinește procesul de sudare osoasă.

Fragilitatea oaselor persoanelor în vârstă este dată și de osteoporoză. O simplă cazătură sau călcarea greșită, pe o mică denivelare sau din cauza încălțămintei neadecvate, poate duce la fracturi multiple ale aceluiași membru, ale mai multor membre sau chiar a șoldului.

După intervenția chirurgicală, care, din nefericire, este necesară în multe cazuri de fracturi suferite de vârstnici, aceștia trebuie să înceapă încă din convalescență exxercițiile de recuperare medicală, astfel încât să nu-și poată recupera cât mai rapid mobilitatea.

content-image

”Am căzut pe stradă, m-am împiedicat de o bordură mică în Piața Victoriei și am căzut și mi-am fracturat genunchiul stâng, cotul stâng și fractură la radius la mâna dreaptă.

Am ajuns direct la Spitalul Floreasca, la urgențe. Din stradă, în spital. Am fost operată la genunchi, chiar în noaptea respectivă, după 2 zile și la cot. Aici am avut doar ghips, la mâna dreaptă și se consideră că se va suda acea fractură de la radius prin ghips. Să vedem, sperăm că da. Mai am o săptămână până îl scot și să vedem dacă totul este bine.

Pe 6 martie, m-am internat în Spitalul Sfântul Sava, pentru recuperare. M-au primit chiar doamna Cătălina, kinetoterapeut, doamna doctor Dima la internări. M-au examinat, mi s-au luat analize, unele bune, unele mai puțin bune, am fost tratată, am primit perfuzii și acum sunt bine.

Din punct de vedere al recuperării, diferența e destul de mare. Eu am venit atunci cu atele ghipsate și la mână, și la picior. Eram cu țeava de tun tot timpul, când mergeam peste tot și după două săptămâni l-am scos, adică pe 12 martie și în aceeași zi, am început să fac exerciții cu piciorul, am ajuns să-l îndoi. Vedeți că acum stau cu el bine pe scaun.  Mâna o mișc destul de bine, că am început să mănânc și cu mâna stângă.

Eu am făcut recuperare cu trei kinetoterapeuți. Cu domnul Cosmin, foarte drăguț și foarte atent. Cu doamna Crina, foarte drăguță și foarte atentă și cu doamna Ana, care a fost la fel, foarte drăguță și foarte atentă. N-am ce să le reproșez. Adică nu am niciun fel de nemulțumire, fac tot ce pot și tot timpul cu atenție să nu mă doară, să nu forțez.

Intru în sală, începem exercițiile. Depinde cu ce aparat începe, poate începe cu kinetec, care este foarte bun și care îmi place cel mai mult. După aceea, exerciții cu greutățile pe care le ridic cu piciorul drept și pe urmă cu piciorul îndoit, facem exerciții de flexie și extensie a genunchiului.

Apoi, începem și cu mâna exerciții de extensie și de flexie, cât se poate. Am ajuns, încet-încet, cu mâna la nas, apoi cu mâna la ureche, acum încercăm cu mâna la umăr, ceea ce e mai greu, dar probabil că o să reușesc cât de curând. Să întind mâna, cotul nu prea se întinde, pentru că e operat. Fac și alte exerciții la scripete, mișcările mâinilor și e totul foarte bine.

Recomand Spitalul Sfântul Sava pentru toți cei care au problemele ortopedice, traumatisme sau după AVC. Și dacă au posibilitatea, să se aranjeze pe o durată cât mai lungă de timp, pentru că nu se pot recupera în timp scurt. ” – Angela IORDAN, pacientă a Spitalului Sfântul Sava

content-image

La Spitalul Sfântul Sava de Recuperare Medicală și Îngrijiri Paliative se efectuează, cu internare, RECUPERARE MEDICALĂ NEUROLOGICĂ, POSTOPERATORIE, ORTOPEDICĂ, DUPĂ ACCIDENT VASCULAR CEREBRAL (AVC). În Spitalul Sfântul Sava, asistența medicală și monitorizarea pacienților are loc 24 de ore din 24 și 7 zile din 7. Procedurile de recuperare medicală se efectuează fără pauze pentru sărbătorile legale, astfel încât exercițiile să aibă continuitate și eficiență, iar recuperarea să fie cât mai rapidă posibil, în funcție de tipologie.

În doar trei ani de la înființare, Spitalul Sfântul Sava înregistrează performanțe greu de egalat în domeniul recuperării medicale a persoanelor cu deficiențe majore de mobilitate. Rezultatele pot fi vizionate pe canalul de youtube al spitalului, dând click aici.

content-image

Spitalul Sfântul Sava  este un centru medical multidisciplinar, cu o echipă formată din 180 de medici, asistenți medicali, specialiști în kineto și fizioterapie, infirmieri și personal nemedical, care au în responsabilitate 118 paturi avizate. Astfel, numărul mare de specialiști raportat la numărul de paturi face ca atenția pe care o primește fiecare pacient în parte să fie una deosebită.

Spitalul Sfântul Sava deține peste 70 de echipamente medicale de ultimă generație, precum și o ambulanță tip C, dotată cu aparatură de resuscitare și deservită de un echipaj medical specializat în medicina de urgență și, de curând, a deschis și o secție cu 18 paturi, de monitorizare permanentă a funcțiilor vitale, după sistemul de terapie intensivă.

Date de contact ale Spitalului Sfântul Sava:

0724.021.090 | 0724.338.881

contact@spitalulsfantulsava.ro

https://spitalulsfantulsava.ro/

https://spitalulsfantulsava.ro/recuperare-medicala/

https://spitalulsfantulsava.ro/ingrijiri-paliative/

http://relansare.spitalulsfantulsava.ro/kinetoterapie/

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.