Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franța aplică măsuri RADICALE împotriva islamiștilor: Deciziile PERICULOASE pe care le ia Parisul

jihad jihadisti islam islamisti

Ministrul de interne francez, Bernard Cazeneuve, a declarat luni că autorităţile vor continua să închidă moschei şi centre de rugăciune musulmane, cum s-a întâmplat deja cu circa 20 de astfel de lăcaşuri de cult în care se proferau discursuri radicale şi a menţionat că, în cazul imamilor străini, aceştia vor fi expulzaţi din Franţa, transmite EFE.

'Nu există loc în Franţa (...) pentru cei care provoacă ură', a declarat pentru presă Cazeneuve la încheierea unei întâlniri cu reprezentanţi ai Consiliului Francez al Cultului Musulman (CFCM) în cadrul luptei împotriva jihadismului după ultimele atentate comise în Franţa.

Citește și: A fost AMENDAT pentru acest Porsche UNIC în lume / FOTO

Cazeneuve a anunţat că s-a decis deja închiderea a circa 20 de moschei şi de centre de rugăciune şi a anunţat că 'vor mai urma şi altele'. În aceeaşi notă, ministrul francez a informat că au fost emise 80 de ordine de expulzare împotriva imamilor străini din cauza discursurilor lor radicale, că există 'câteva zeci' de ordine de acest gen în curs de examinare şi că 'această politică' va continua.

Dincolo de dimensiunea punitivă, ministrul de interne - care are în atribuţii şi gestionarea relaţiilor cu cultele religioase - a anunţat că în octombrie ar urma să fie gata noul cadru instituţional pentru cultul musulman. Acesta presupune crearea unei 'fundaţii' pentru finanţarea centrelor de cult, care în prezent primesc adeseori fonduri din străinătate (de la ţări precum Arabia Saudită) şi cărora li se reproşează că au introdus o concepţie religioasă obscurantistă, fără legătură cu practicile franceze.

Citește și: Descoperire EPOCALĂ în lupta împotriva CANCERULUI: Condimentul care UCIDE boala

Un alt aspect important al dispozitivului pe care îl pregăteşte guvernul este formarea imamilor şi a capelanilor din închisori, pentru care CFCM a creat 'un consiliu teologic'. Obiectivul, potrivit lui Cazeneuve, este 'de a avea teologi de înalt nivel care, pornind de la o referinţă exactă, să-i formeze pe imamii francezi' pentru ca aceştia 'să propovăduiască un islam (...) compatibil cu valorile Republicii' Franceze.

Preşedintele CFCM, Anouar Kbibech, a declarat la rândul său că obiectivul acestui consiliu teologic va fi să combată discursurile radicale care circulă pe internet, informează agerpres.ro.

Citește și: Care e cea mai mare durere pe care o poate suporta corpul uman

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.