Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franța salută decizia Germaniei de a recunoaște genocidul armean

artavinului.md
franta

Secretarul de stat francez pentru afaceri europene, Harlem Désir, a salutat joi rezoluţia prin care camera inferioară a parlamentului federal de la Berlin (Bundestag) a recunoscut genocidul împotriva armenilor comis de Imperiul Otoman în timpul Primului Război Mondial, oficialul francez subliniind cu acest prilej că guvernul de la Paris va continua să sprijine recunoaşterea universală a acestui genocid, transmite AFP.

'Mă bucur de votul Bundestagului privind recunoaşterea genocidului armean. Franţa va continua să lupte pentru recunoaşterea universală a genocidului armean', a scris pe Twitter responsabilul francez.

Citește și: Razvan Firea, fiul vitreg al Gabrielei Firea: Cand veti merge la vot, sa nu va alunece stampila din greseala pe numele meu

Potrivit armenilor, genocidul din perioada de sfârşit a Imperiului Otoman a provocat peste un milion şi jumătate de victime în rândul lor. Turcia a recunoscut existenţa a numai 500.000 de victime, dar nu ca urmare a unei campanii de exterminare în masă, ci doar din cauza războiului în care armenii au fost alături de Rusia, autorităţile de la Ankara respingând astfel termenul de genocid.

Până în prezent, genocidul armean a fost recunoscut de guverne sau parlamente din 22 de ţări, inclusiv de guvernul francez, precum şi de mai multe organizaţii internaţionale, printre care se numără şi Parlamentul European.

Citește și: Problema de clasa II-a la care părinții nu știu să răspundă

Rezoluţia adoptată de Bundestag complică relaţiile dintre Ankara şi Berlin, care oricum treceau printr-o perioadă dificilă din cauza divergenţelor privind aplicarea acordului dintre Turcia şi Uniunea Europeană privind stăvilirea fluxului migrator. Turcia a decis deja să-şi recheme ambasadorul de la Berlin, iar preşedintele Recep Tayyip Erdogan a avertizat că hotărârea deputaţilor germani va avea un impact serios asupra relaţiilor dintre Ankara şi Berlin, scrie agerpres.ro.

Citește și: Cum își lasă pușcăriașii gravide iubitele: Le trimit pixuri pline cu spermă pentru FIV

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.