Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Francois Fillon este convins că a atras 'SIMPATIILE' Angelei Merkel

Candidatul de dreapta în alegerile prezidenţiale din Franţa, Francois Fillon, a dat asigurări luni că ştie 'către cine se îndreaptă simpatiile' Angelei Merkel, mai exact către el însuşi, chiar dacă şefa executivului german se pregăteşte să-l primească pe contracandidatul lui, Emmanuel Macron, informează AFP, conform agerpres.

Întrebat în cadrul unei conferinţe de presă cu privire la această întrevedere, programată pentru joi la Berlin, Fillon a răspuns că 'este perfect normal' ca Angela Merkel, cancelarul federal al Germaniei, să aibă întrevederi cu toţi candidaţii din alegerile prezidenţiale din Franţa.

Breşă de securitate la nivel înalt. Traseul EXACT al premierului britanic A FOST UITAT în tren

'Dar eu ştiu ceea ce gândeşte ea, ştiu către cine se îndreaptă simpatiile sale, ştiu care este proiectul său economic şi politic, iar acesta este în concordanţă cu al meu', a adăugat Fillon, care a fost primit în ianuarie de Angela Merkel.

Această declaraţie a stârnit ironia unui jurnalist german care, ca preambul la o altă întrebare, l-a 'felicitat' pe Fillon pentru capacitatea sa de a şti cu exactitate ce gândeşte Angela Merkel.

Confirmând această întrevedere 'informală şi confidenţială' între Emmanuel Macron şi Angela Merkel, un purtător de cuvânt al guvernului german, Ulrike Demmer, a subliniat că nu este vorba de 'sprijin' pentru fondatorul mişcării 'En Marche!', ci de a se preocupa de 'relaţiile cu Franţa'.

Candidatul centrist este acum umăr la umăr cu şefa partidului de extremă dreapta Frontul Naţional, Marine Le Pen, în intenţiile de vot pentru primul tur al alegerilor prezidenţiale din Franţa, prevăzute pentru 23 aprilie. Francois Fillon este clasat în sondajele de opinie pe poziţia a treia.

Decizia DRASTICĂ a Berlinului care vizează DIRECT veniturile românilor din Germania

Merkel l-a primit pe Fillon în ajunul primelor dezvăluiri ale publicaţiei Le Canard Enchaine cu privire la locurile de muncă fictive ale soţiei sale, care au îngreunat campania sa.

Purtătoarea de cuvânt a cancelarului federal nu a precizat dacă Angela Merkel este dispusă să-l primească pe candidatul Partidului Socialist francez Benoit Hamon, dar a exclus orice întrevedere cu Marine Le Pen.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.