Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franța, îngrijorată de angajamentul SUA față de NATO - Cauza solidarității NATO se numește Articolul 5, nu articolul F-35

NATO

Ministrul francez al Apărării, Florence Parly, a declarat luni că Europa este îngrijorată față de angajamentul Statelor Unite privind NATO, criticând politicile președintelui american Donald Trump în ceea ce privește alianța militară, relatează site-ul agenției Reuters preluat de mediafax.

"Europenii sunt îngrijorați de următorul lucru: va fi angajamentul Statelor Unite permanent?"a declarat Parly în timpul unui eveniment la Washington.

"Alianța ar trebui să fie necondiționată, altfel nu mai este o alianță. Cauza solidarității NATO se numește Articolul 5, nu articolul F-35", a adăugat aceasta, făcâd referire la avioanele de vânătoare Lockheed-Martin F-35.

În luna decembrie, secretarul Apărării, Jim Mattis, a anunțat că se retrage din funcție. Mattis, care era privit ca o prezență încurajatoare de către aliații europeni, a menționat alianța de două ori în scrisoare în care și-a anunțat demisia.

Donald Trump a pus în mai multe rânduri presiune pe aliații NATO pentru alocarea unui buget mai mare în domeniul Apărării.

Președintele francez Emmanuel Macron a sugerat în trecut că Europa are nevoie de o armată reală pentru a reduce dependența față de Statele Unite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.