Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franța, condamnată de CEDO pentru a patra oară: 'Nu şi-a îndeplinit obligaţiile faţă de trei azilanţi'

rpnalaw.com
justitie subteran ochi

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a condamnat joi Franţa pentru abandonarea în stradă a azilanţilor, fără mijloace de trai, informează AFP. Este a patra condamnare pronunţată de instanţă împotriva statului francez, în mai puţin de o lună, informează Agerpres.

Citește și: UE cere Federației Ruse să ancheteze neregulile de la referendum: 'Alegerile trebuie să fie libere'

'Autorităţile franceze nu şi-au îndeplinit (...) obligaţiile faţă de trei azilanţi majori - un afgan, un rus şi un iranian, în vârstă de 27, 33, respectiv 46 de ani - care depuseseră cereri de azil în 2013 şi 2014, arată un comunicat al Curţii de la Strasbourg. Instituţiile Franţei 'trebuie făcute răspunzătoare de condiţiile în care s-au aflat solicitanţii timp de câteva luni, în stradă, fără resurse, fără acces la facilităţi sanitare, fără niciun mijloc de a-şi asigura nevoile esenţiale şi cu teama permanentă de a fi atacaţi şi furaţi', a stabilit instanţa.

Decizia a fost salutată de asociaţii de apărare a drepturilor migranţilor. 'Este consecinţa unei politici publice de primă asistenţă, în care cazarea ar trebui să fie obligatorie, dar în practică nu este', a apreciat Pierre Henry, preşedintele organizaţiei France Terre d'Asile (Franţa, teritoriu de azil), care a cerut 'regândirea sistemului naţional de primire' al Franţei. În 2019, în ţară s-au înregistrat 138.420 de cereri de azil, conform datelor ministerului de interne de la Paris.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.