Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franţa, Niger, Ciad, ONU, UA, UE, reuniune de urgenţă pe tema sclaviei din Libia

libia

O reuniune de urgenţă va fi organizată miercuri seară cu Franţa, Niger, Ciad, ONU, Uniunea Africană şi Uniunea Europeană privind lupta împotriva traficanţilor de migranţi vânduţi ca sclavi în Libia, a anunţat Palatul Elysée, relatează AFP. Această reuniune, organizată în marja summitului Europa-Africa de la Abidjan, se va axa în special pe 'iniţiativa' împotriva contrabandiştilor propusă de Emmanuel Macron marţi la Ouagadougou. Cancelarul german Angela Merkel va participa la discuţii, a precizat sursa citată.

Preşedintele francez Emmanuel Macron, aflat marţi la Ouagadougou, în Burkina Faso, a spus că urmează ''să propună o iniţiativă euro-africană'' pentru ''a ataca organizaţiile criminale şi reţelele de călăuze'' care îi exploatează pe migranţii subsaharieni, dintre care unii sunt reduşi la sclavie în Libia.

Macron a anunţat, de asemenea, ''un sprijin masiv pentru evacuarea persoanelor aflate în pericol în Libia'', calificând vânzarea de migranţi ca sclavi drept ''crimă împotriva umanităţii''. Imagini difuzate la începutul acestei luni de către CNN au arătat ceea ce părea a fi o licitaţie de sclavi în Libia, unde erau vânduţi migranţi contra sumei de 400 de dolari de persoană, conform Agerpres. Libia, confruntată cu haos de la înlăturarea de la putere, în 2011, a dictatorului Muammar Gaddafi, a devenit principalul punct de plecare pentru migranţii şi refugiaţii care încearcă să ajungă în Europa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.