Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franţa nu are probleme să cumpere din China: Va importa săptămânal 150 milioane de măşti medicale

macron

Franţa a importat deja 500 de milioane de măşti din China şi livrările lor vor creşte la 150 de milioane de unităţi pe săptămână la jumătatea lunii mai în cadrul luptei împotriva noului coronavirus, a anunţat joi secretarul de stat pentru Transporturi, Jean-Baptiste Djebbari, relatează AFP.

În timp ce măştile sunt cruciale pentru măsurile de relaxare în rândul populaţiei care se profilează în Franţa începând cu 11 mai, Djebbari a subliniat consolidarea podului aerian stabilit cu China, în cursul unei vizite pe aeroportul Roissy din Paris, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Scandalos! Un cunoscut medic acuză abuzuri ale Poliției! ‘Umilință și lipsă de politețe la adresa seniorilor’

''Accelerăm începând de săptămâna viitoare, cu două aeronave suplimentare, ceea ce creşte capacitatea podului aerian la 100 de milioane de măşti pe săptămână şi, începând de la mijlocul lunii mai, vom dubla podul aerian cu unul maritim, pentru a avea 50 de milioane de măşti suplimentare, ceea ce ne va permite, în total, să importăm 150 de milioane de măşti pe săptămână de la jumătatea lunii mai'', a anunţat secretarul de stat.

Odată cu relaxarea măsurilor, purtarea măştii va deveni obligatorie în transportul public, a anunţat marţi premierul Edouard Philippe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.