Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fratelemeudincer.ro, comunitate online pentru părinții care au pierdut un copil la naștere sau înainte de aceasta

observator.tv
bebelus

La Marșul pentru viață 2020 online Iași, Emanuel Buta, doctorand al Facultății de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din cadrul Universității „Al.I. Cuza” din Iași, a lansat site-ul fratelemeudincer.ro. Acesta le oferă sprijin și o platformă de exprimare părinților care au pierdut un copil înainte de naștere sau la naștere, notează Basilica.ro.

Site-ul este realizat cu binecuvântarea Părintelui Mitropolit Teofan și cu sprijinul Departamentului Pro Vita al Arhiepiscopiei Iașilor. Părinții pot trimite aici mărturii, pot găsi îndrumare și sprijin, precum și o comunitate a celor care au trecut prin experiențe similare.

Emanuel Buta, care a publicat anul trecut, la Editura Doxologia din Iași, broșura Mărturii ale părinților și rânduieli bisericești despre pierderea unui copil prin avort spontan sau la naștere, speră că acest proiect va determina publicul larg să le fie alături acestor părinți și să înțeleagă mai bine problema lor.

„Există numeroase cazuri de părinți care trec printr-o astfel de situație, iar durerea și rana lor sufletească se amplifică atunci când nu există un cadru potrivit unde să-și exprime sentimentele și unde să găsească alinare și sprijin”, spune Emanuel Buta.

„Tăcerea și indiferența celor din jur face ca această durere să fie închisă undeva în adâncul sufletului, mai ales al mamei”, adaugă el. „Și eu am un frate mai mare, iar un alt frate a murit la naștere acum 27 de ani. Nici atunci, dar nici acum nu se discută suficient în spațiul public pe această temă”.

În prezent, se estimează că una din patru sarcini sfârșesc prin avort spontan sau prin moartea copilului la naștere. Numărul anual al copiilor care mor la naștere în întreaga lume este de 2,7 milioane. În Statele Unite ale Americii, aproximativ un milion de copii mor anual prin avort spontan, la naștere sau imediat după naștere, informează revista „Pentru viață”.

Una dintre cerințele Marșului pentru viață România și Republica Moldova este posibilitatea legală ca, la cererea ei, mama să poată primi copilul pierdut înainte de naștere sau imediat după naștere. Ea va putea depăși mai ușor doliul oferindu-i acestuia o înmormântare potrivită pentru o ființă umană.

Legea permite aceasta în Austria, Cehia, Olanda și Slovacia, dar legea română încă tratează copiii pierduți înainte de naștere sau la naștere ca pe deșeuri biologice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.