Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FRF și-a anunțat poziția în privința numărului de echipe care să fie calificate direct în grupele Ligii Campionilor

liga campionilor

Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, susține ideea lui Gică Hagi în ceea ce privește dreptul de acces al echipelor din campionatele mai slabe din Europa să ajungă direct în grupele Ligii Campionilor, informează Mediafax.

Citește și: Este oficial: FRF a emis licența de participare în Liga I pentru Academia Clinceni

Deși "Regele" susținea că UEFA ar trebui să îi ofere campioanei României un loc direct în grupele competiției, Burleanu a precizat că poziția Federației Române în cadrul dezabaterilor UEFA este să fie redus numărul de echipe din campionatele importante din Europa (Spania, Anglia, Italia și Germania) care merg direct în grupe, de la patru formații să rămâne doar trei. În cazul acesta, vor reuși și alte ligi să aibă grupări în cea mai importantă competiție intercluburi.

În formatul actual, 26 de echipe intră direct în faza grupelor, iar alte şase echipe îşi câştigă locul în urma partidelor din preliminarii.

"În momentul de faţă, după cum ştiţi, din cele 32 de echipe pe care le avem la nivelul grupelor Champions League, 26 se cunosc deja. Deci practic toate celelalte echipe care participă în fazele preliminare îşi dispută doar 6 locuri.

Conform actualului format competiţional, modificat în 2016, cele 4 campionate cele mai puternice dau automat 4 echipe în grupele Champions League. Luând în considerare acest aspect, poziţia FRF în aceste dezbateri a fost de o reducere a numărului alocat celor mai importante 4 cluburi din Europa, de la 4 la 3.

Astfel încât, în cascadă, acest număr să scadă şi să facem posibil ca mult mai multe campionate din Europa să dea echipe în grupele Champions League şi bineînţeles să creştem în acelaşi timp numărul de locuri care vor fi disputate în fazele preliminare.

Astăzi, veniturile produse de echipele din Champions League susţin financiar competiţia numită Europa League. Totodată acelaşi lucru va continua şi în ceea ce priveşte crearea celei de a treia competiţii, Europa League 2, aşa cum este ea numită astăzi, dar va trebui să primească un număr de scenă, un brand în perioada următoare.

Vrem ca 10% din veniturile din drepturile TV încasate de ligile importante din Europa să se întoarcă către cluburile din ţara respectivă.

10% din drepturile încasate în România de la deţinătorii drepturilor tv încasate de cele mai importante cluburi din Europa să se întoarcă către cluburile din România.

UEFA a şi demarat deja o analiză împreună cu câteva companii de audit, astfel încât să avem o prognoză foarte clară în ceea ce priveşte impactul unei asemenea decizii", a declarat Răzvan Burleanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.