Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Frica lui Dragnea

PSD2

Liviu Dragnea s-a decis. Ieri, s-a consumat și ultimul act al piesei „Propunerea PSD”. Sorin Grindeanu a fost alesul pentru funcția de premier. PSD s-a întrunit în forul decizional și a votat propunerea lui Liviu Dragnea.

De ce l-a propus șeful PSD pe Sorin Grindeanu?

În primul rând pentru că este un om loial partidului și programului de guvernare, conform spuselor liderului PSD, dar și pentru faptul că nu se va duce la Palatul Victoria pentru a crea un centru de putere. Cam aceleași au fost argumentele prezentate și în cazul doamnei Shhaideh.

Liviu Dragnea vrea la Palatul Victoria un om care să nu emită pretenții pentru șefia partidului. Frica lu Dragnea de a pierde controlul pe partid deja transpiră la fiecare declarație pe care o face. Două nominalizări făcute și care au plecat de la același principiu: omul ales nu va emite pretenții pentru postul de președinte.

Curajosul Dragnea, cel care se bătea cu sistemul și care făcea pe durul în timpul campaniei electorale, se topește pe zi ce trece.

Frica este cea care îl conduce acum pe Dragnea. A ales Shhaideh deși știa că o nominalizare de acest gen nu dă bine la poporul psd-ist. A făcut-o doar pentru că avea garanția faptului că doamna nu va avea ambiții politice.

Tot frica l-a făcut pe Dragnea să aleagă un om cu un curs la Academia de Informații,. Nu îl mai interesează declarațiile de campanie. Îl interesează securizarea propriei persoane. Nu știm și nu vom știi cu adevărat dacă Grindeanu este prins în plasa serviciilor, dar ce știm sigură e că sunt niște suspiciuni plecate din activitatea sa. Apartenența la Comisia de Control a SRI, cursul făcut la ANI sunt elemente care vin să ridice aceste semne de întrebare. Poate Grindeanu doar a colaborat cu SRI, prin natura funcțiilor avute și nu a fost niciodată agent, ofițer de informații, dar tocmai pentru că există aceste suspiciuni, Dragnea trebuia să evite o astfel de nominalizare. Frica însă a fost mai puternică și l-a împins de la spate.

Dragnea a omorât orice principiu al democrației interne dintr-un partid, a ignorat în totalitate părerea celor care conduc PSD, și-a impus omul într-un stil care seamănă cu cel al PCR și în niciun caz cu al unui partid modern.

Într-adevăr, PSD „s-a reformat” mai repede decât celelalte partide. DNA a înlăturat baronii locali. Nu mai există lideri puternici în teritoriu, de aceea Dragnea poate face ce vrea fără să mai păstreze în vreun fel aparența unei democrații interne. Social democrații au ajuns o armată cu un lider suprem. Însă, niciun partid nu poate funcționa așa pe termen lung. Acum nu există niciun pericol. Guvernarea, accesul la resurse îi va ține uniți. În timp, însă, un partid care funcționează așa va face implozie. Cea mai bună dovadă am avut-o în cazul Adrian Năstase. Să nu uităm noaptea cuțitelor lungi. Într-o noapte, Năstase a devenit istorie în propriul partid. Probabil, asta va fi și soarta lui Dragnea. Când lupii din haită simt că șeful este dominat de frică, vor aștepta momentul potrivit și vor ataca.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.