Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FSB a găsit 'spioni ucraineni' în extremul Orient: Bărbat din Vladivostok, arestat pentru colaborare cu serviciile secrete din Ucraina

FSB

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a reținut în Vladivostok un bărbat rus suspectat de colectarea de informații pentru serviciile secrete militare ucrainene. Împotriva lui a fost deschis un dosar penal pentru trădare de stat, a declarat miercuri pentru agenția Tass Centrul de relații publice al Serviciului Federal de Securitate al Rusiei.

"Serviciul Federal de Securitate din Primorsky Krai a oprit activitățile unui locuitor din Vladivostok suspectat de comiterea trădării de stat sub formă de spionaj în interesul Direcției principale de informații a Ministerului ucrainean al Apărării", a anunțat FSB.

Potrivit serviciului special, rezidentul din Vladivostok, "acționând în baza instrucțiunilor primite de la serviciile de informații militare ucrainene, a colectat și transmis reprezentanților săi informații despre instalațiile de infrastructură critică și militară din regiune, fiind conștient de posibilitatea utilizării acestora de către destinatar împotriva securității Federației Ruse".

Un caz penal în temeiul articolului 275 din Codul penal rus ("înaltă trădare") a fost inițiat împotriva deținutului de către unitatea de anchetă a Serviciului Federal de Securitate al Rusiei. El a fost pus sub acuzare și arestat preventiv.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.