Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliția din Gibraltar a anunțat arestarea altor doi membri indieni ai echipajului petrolierului iranian sechestrat

petrolier

Poliţia din Gibraltar a anunţat vineri că a arestat încă doi membri ai echipajului petrolierului iranian Grace 1, care a fost sechestrat în largul teritoriului controlat de britanici pentru o presupusă încălcare a sancţiunilor UE împotriva Siriei, informează DPA, potrivit agerpres.ro.

Poliţia regală din Gibraltar i-a arestat pe cei doi după anunţul arestării căpitanului şi ofiţerului şef joi.

Toţi cei patru bărbaţi sunt cetăţeni indieni şi sunt intervievaţi, potrivit ziarului local Gibraltar Chronicle, adăugând că niciunul dintre ei nu a fost până acum acuzat de o infracţiune.

Mai devreme vineri, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe iranian Abbas Mousavi a emis un nou avertisment Marii Britanii asupra petrolierului sechestrat. "Dacă Marea Britanie se lasă influenţată şi trasă în jocuri periculoase de către Statele Unite, i-am sfătui să nu o facă", a declarat Mousavi.

Citește și: SONDAJ CURS - Clasamentul prezidențiabililor: surprize în topul încrederii

Ministrul-şef Fabian Picardo a declarat vineri în parlamentul Gibraltarului că guvernul său a decis să reţină petrolierul "în mod total independent, în urma încălcărilor legii existente (a sancţiunilor UE) şi deloc pe baza unor considerente politice externe".

"Nu a existat nicio solicitare politică din partea vreunui guvern că guvernul din Gibraltar ar trebui să acţioneze sau nu, pe o bază sau alta", a precizat Picardo.

Ministerul britanic al Apărării a anunţat joi că trei nave iraniene au încercat "să împiedice" deplasarea unui petrolier britanic prin Strâmtoarea Ormuz săptămâna trecută, după ce Iranul a ameninţat cu represalii pentru sechestrarea navei sale.

Washingtonul a acuzat Teheranul că se află în spatele unei serii de atacuri recente împotriva vaselor comerciale în apropierea strâmtorii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.