Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Funcționară de la APIA Hunedoara, cercetată pentru fraude cu fonduri UE

facebook.com
frauda alerta

O funcţionară din cadrul Centrului Judeţean Hunedoara al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) este cercetată sub control judiciar pentru fraude cu fonduri UE de 400.000 de lei, într-un dosar instrumentat de procurorii Serviciului Teritorial Alba Iulia al DNA.

Corina Isabela Ilioiu est urmărită penal pentru folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, sub forma complicităţii (trei fapte), fals material în înscrisuri oficiale (două fapte), fals intelectual (nouă fapte), fals în înscrisuri sub semnătură privată (două fapte), fals în declaraţii şi influenţarea declaraţiilor.

Citește și: Avocatul Poporului: Un popor fără cultură şi fără educaţie este unul lipsit de libertate

"În perioada 2011- 2013, inculpata (...) a sprijinit o persoană să obţină pe nedrept fonduri europene în valoare totală de 400.860,56 lei, pentru o suprafaţă de pământ de 162,97 ha teren, pe care nu o deţinea în realitate. Concret, ajutorul acordat de funcţionarul APIA a constat, pe lângă acceptarea la plată a dosarului întocmit în fals de către fermier, şi în întocmirea unor documente utilizate ulterior în acelaşi scop (cereri, adeverinţe, diverse formulare)", se arată într-un comunicat al DNA transmis luni AGERPRES.

Conform aceleiaşi surse, pe data de 16 mai, în contextul derulării anchetei iniţiate de DNA, inculpata a încercat, prin corupere, să-l determine pe fermierul respectiv să dea declaraţii mincinoase referitoare atât la obţinerea sprijinului nerambursabil, cât şi cu privire la utilizarea sumelor de bani.

Anchetatorii au mai constatat că inculpata a omis intenţionat să menţioneze, în cuprinsul declaraţiilor de avere depuse în anii 2015 şi 2016, că are un drept de proprietate asupra unui imobil.

Procurorii DNA au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile împotriva funcţionarei APIA, anunță Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.