Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Furtuna Harvey a fost retrogradată la nivel de depresiune tropicală

abcnews.com
harvey

Furtuna Harvey a fost retrogradată la nivel de depresiune tropicală, a anunţat Centrul Naţional al Uraganelor din Statele Unite, citat joi de agenţia DPA, scrie agerpres.ro

Ploile torenţiale vor continua în estul statului Texas şi în vestul statului Louisiana, a adăugat agenţia. 

Furtuna era localizată miercuri la 15 kilometri sud-vest de localitatea Alexandria din Louisiana, vântul înregistrând viteze maxime de 55 de kilometri pe oră. 

Uraganul Harvey, care a lovit statul american Texas vineri şi apoi a fost retrogradat la gradul de furtună tropicală, a provocat inundaţii fără precedent şi este responsabil direct sau indirect de moartea a cel puţin 33 de persoane, potrivit bilanţurilor prezentate miercuri de autorităţile locale. 

Responsabilii locali şi-au exprimat temerea că bilanţul se va înrăutăţi pe măsură ce apa se va retrage şi va fi eliberat accesul spre zonele cele mai inundate. Câteva semne de recul al inundaţiilor erau perceptibile miercuri la Houston, dar localităţi situate la sud-est de oraşul de 2,3 milioane de locuitori se aflau în continuare sub apă după ce asupra lor s-au abătut alte ploi. 

Conform Reuters, numărul persoanelor decedate ar fi de cel puţin 35, iar The Guardian a anunţat joi dimineaţă că autorităţile locale au confirmat 31 de decese adăugând că împrejurările în care alte opt persoane şi-au pierdut viaţa sunt evaluate pentru a se afla dacă pot fi atribuite furtunii. 

Fenomenul meteorologic, cel mai puternic uragan care a lovit Texas în ultima jumătate de secol, a forţat 32.000 de persoane să se mute în adăposturi. 

Moody's Analytics estimează costuri economice pentru sud-estul Texas la 51 miliarde de dolari, considerând că Harvey este una dintre cea mai costisitoare furtuni din istoria Statelor Unite, relatează Reuters. 

La o zi după vizita sa în Texas pentru evaluarea pagubelor, preşedintele american Donald Trump a promis că va continua să fie alături de populaţia din acest stat şi din Louisiana. 

Vicepreşedintele american, Mike Pence, alături de mai mulţi membrii ai Cabinetului, se vor deplasa în cursul zilei de joi în Texas unde se vor întâlni cu locuitori afectaţi de furtună şi cu reprezentanţi ai autorităţii locale, a anunţat secretarul de presă al lui Pence. 

Conform autorităţilor din Texas, aproximativ 49.000 de locuinţe au fost afectate de inundaţii, iar peste 1.000 au fost distruse.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.