Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Furtuna tropicală Freddy: Cel puţin 11 persoane au murit şi 16 sunt date dispărute în Malawi

www.pixabay.com
ciclon

Cel puţin 11 persoane au murit şi 16 sunt date dispărute în jurul oraşului Blantyre, al doilea ca mărime din Malawi, după ce furtuna tropicală Freddy a adus ploi torenţiale care au declanşat inundaţii şi alunecări de teren, a anunţat luni poliţia din această ţară africană, potrivit Reuters.

Freddy, una dintre cele mai puternice furtuni înregistrate vreodată în emisfera sudică, ar putea fi, de asemenea, cel mai longeviv ciclon tropical, recordul anterior fiind deţinut de un ciclon cu o durată de 31 de zile, în 1994, potrivit Organizaţiei Meteorologice Mondiale, informează Agerpres.

Freddy a lovit Mozambicul pentru a doua oară într-o lună - ca un ciclon weekendul trecut - înainte de a slăbi în intensitate pe măsură ce avansa spre interior, îndreptându-se către Malawi.

Amploarea totală a pagubelor şi a pierderilor de vieţi omeneşti din Mozambic

Amploarea totală a pagubelor şi a pierderilor de vieţi omeneşti din Mozambic nu este încă clară, deoarece alimentarea cu energie electrică şi semnalul telefonic au fost întrerupte în zonele afectate.

Purtătorul de cuvânt al poliţiei din Malawi, Peter Kalaya, a declarat pentru Reuters că numărul morţilor şi dispăruţilor în urma trecerii furtunii Freddy este aşteptat să crească, în condiţiile în care intemperiile au afectat 10 districte, iar până în prezent datele au fost disponibile doar pentru Blantyre.

El a declarat că echipele de salvare sunt desfăşurate în Chilobwe şi Ndirande, două dintre cel mai grav afectate districte din Blantyre, unde ploua încă luni, iar majoritatea locuitorilor rămăseseră fără curent.

Cel puţin 28 de persoane şi-au pierdut viaţa în Mozambic şi în Madagascar de când furtuna Freddy a atins prima dată uscatul luna trecută.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.