Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Firea a dat ordin să înceapă deratizarea în București

Gabriela Firea Radet 2

Primarul General, Gabriela Firea, a solicitat ca incepand de luni, 5 septembrie 2016, toate institutiile aflate in subordinea CGMB si regiile proprii sa demareze de urgenta efectuarea tratamentelor pentru combaterea sobolanilor in spatiile pe care acestea le detin sau le administreaza. Tot de luni, primariile de sector prin administratiile domeniului public vor incepe aplicarea tratamentelor de deratizare pe domeniul public administrat.

De asemenea, PMB solicita tuturor societatilor comerciale, agentilor economici, persoanelor juridice, sa respecte prevederile Ordinului ANRSC 82/2015 privind aprobarea Regulamentului cadru al serviciului de salubrizare a localitatilor care la articolul 102 precizeaza : " Autoritatile administratiei publice locale, institutiile publice, operatorii economici, cetatenii cu gospodariini individuale si asociatiile de proprietari/locatari au obligatia de a asigura executarea tratamentelor pentru combaterea artropodelor si rozatoarelor purtatoare de maladii transmisibile si/sau generatoare de disconfort din spatiile pe care le detin cu orice titlu…"

Facem apel la asociatiile de locatari/proprietari sa efectueze tratamentele mentionate in Ordinul ANRSC tot in aceeasi perioada pentru asigurarea caraterului unitar al tratamentelor si pentru eficientizarea rezultatelor.

Subliniem ca este absolut necesar ca aceste tratamente sa fie facute simultan de catre toti factorii cu atributii in acest sens pentru a asigura eficienta maxima a actiunilor.

In acest sens, pe siteul P.M.B exista Lista cu Societatile care detin Autorizatie si din Partea Primariei Municipiului Bucuresti, aceste societati prestand servicii de dezinsectie, dezinfectie si deratizare, contra cost.

Reamintim ca procedura de licitatie pentru achizitia serviciului public de salubrizare- deratizare ( combatere sobolani) si dezinsectie ( combatere tantari) a fost demarata foarte tarziu de fosta administratie ( in aprilie 2016) desi contractul pentru prestarea acestui serviciu a expirat inca din luna decembrie a anului 2015. Acest contract a fost prelungit din anul 2009, fara organizarea unei noi licitatii, operatiune absolut netranspatenta prin care nu s-a asigurat un mediu concurential care ar fi putut conduce la obtinerea unor costuri de operare mai mici si, implicit folosirea eficienta a banului public.

In prezent, licitatia nu este inca finalizata, comisia de licitatie analizand ofertele depuse de ofertanti in data de 11 august 2016.

Mentionam ca dupa atribuirea contractului pentru deratizare si dezinsectie, la nivelul Municpiului Bucuresti se va putea pune in aplicare Programul Unitar de Igienizare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.