Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Firea, despre Catedrala Mântuirii: Vor veni străini să o vadă

Gabriela Firea

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, sâmbătă seară, că pe unii îi deranjează că au fost alocaţi trei milioane de euro din bugetul Capitalei pentru Catedrala Neamului, în timp ce anul trecut au rămas necheltuiţi 200 de milioane de euro, iar alte 10 milioane de euro au fost alocaţi unor case de avocatură "alese pe sprânceană", în condiţiile în care Primăria are o Direcţie juridică "foarte bine dotată".

Demisie la nivel înalt în Guvernul Suediei

Gabriela Firea a explicat, sâmbătă seară, la Antena3, că Primăria Capitalei a acordat 15 milioane de lei pentru construirea Catedralei Neamului, în condiţiile în care Patriarhia avea nevoie de 60 de milioane de lei. Ea a precizat că nu a reuşit să îi convingă pe toţi consilierii să voteze în favoarea acestei hotărâri, deşi a invocat argumentul naţional.

PROGNOZA METEO: Cum va fi vremea în țară și în Capitală

"În legătură cu Catedrala, nici când am venit cu argumentul că acest obiectiv este inclus în proiectul «România 100» - în decembrie 2018 se împlinesc 100 de ani de la crearea statului national român modern şi este normal să avem şi noi o mică contribuţie pentru finalizarea acestui obiectiv - nici măcar acest argument, dacă vreţi, naţional, de românism, de bucurie că poţi aduce o contribuţie cât de mică şi o recunoştinţă pentru toate eforturile înaintaşilor noştri, nici măcar acest argument nu a stat în picioare", a spus Gabriela Firea, citata de News.ro.

"Nu doar Primăria Capitalei a dat bani, au dat şi primării din ţară şi consilii judeţene, a fost o contribuţie naţională, dar Catedrala se află pe teritoriul Bucureştiului, mai mulţi bucureşteni vor veni la Catedrală şi străini care ne vor vizita. În total 26 de milioane din bugetul Primăriei Capitalei au mers către Catedrala Mântuirii Neamului, oricum necesarul Patriarhiei era de 60 de milioane de lei şi am acordat doar 15, adică aproximativ trei milioane de euro", a mai precizat Gabriela Firea.

Edilul Capitalei a mai spus că s-a ajuns la această sumă pentru că trebuie ţinut cont şi de celelalte cheltuieli.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.